Elja Trum

Opzetstuk maakt van spiegelreflex een lichtveldcamera

zondag 28 juli 2013, 23:21 door | 6.800x gelezen | 5 reacties

Lytro heeft al een tijdje een compacte lichtveldcamera beschikbaar, maar onderzoekers van de Duitse Saarland University hebben een tussenstuk ontwikkeld waarmee je deze mogelijkheid -en meer- ook naar je bestaande digitale spiegelreflex kunt brengen.

Met een lichtveldcamera leg je niet alleen het beeld vast, maar ook de richting van het licht. Hierdoor kun je lichtveldfoto's achteraf scherpstellen op het deel van het beeld dat je scherp wilt hebben. De KaleidoCamera kan overigens meer dan alleen lichtveldfotografie.

Als je de filters verwisselt (een paar seconden werk) kun je ook HDR, multi-spectraal en gepolariseerde foto's maken. Het opzetstuk zal overigens niet bepaald compact worden, deze moet zo'n 20 a 30 centimeter lang worden en voegt dus aardig wat lengte aan je objectief toe.

In onderstaande video wordt de 'tussenring' toegelicht door de uitvinders.


Bron: Photography Blog


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op maandag 29 juli 2013 om 00:34

  stoere ontwikkelingen!

 2. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 13:09

  Interessant stuk Elja!

 3. jack
  Profiel jack schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 15:58

  een idee wat zoiets mag kosten?

 4. pierre
  pierre schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 16:48

  Ja het ziet er mooi uit en lijkt me mooi om het uit te proberen, maar de kost? ben benieuwd of het op de markt komt ,dus ook voor de Nikon ?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord