Elja Trum

Parrot AR.Drone goedkoop alternatief voor luchtfoto's

donderdag 23 mei 2019, 11:34 door | 8.052x gelezen | 7 reacties

Vorig jaar schreven we over de DragonFlyer X4, een prijzige helicopter waarmee je professioneel luchtfoto's kunt maken. Nu komt het bedrijf Parrot, bekend van handsfree carkits, met een betaalbare variant. De qaudricopter zal verkocht worden onder de naam Parrot AR.Drone.

Bijzonder is de bediening van de gadget; je gebruikt hiervoor een Apple iPhone, iPod Touch of iPad. Door de iPhone te kantelen bestuur je de helicopter. Via Wifi worden de opdrachten doorgegeven. Aan boord zijn twee camera's, eentje die vooruit kijkt en eentje die recht naar beneden kijkt. Je kunt de beelden hiervan live op je iPhone bekijken.

De Parrot AR.Drone kan een snelheid van 18 kilometer per uur halen en blijft na ongeveer een uurtje opladen voor een kwartiertje in de lucht. Het besturen van de helicopter schijnt eenvoudig te zijn. Opstijgen en landen gaat automatisch met één druk op de knop. Als je niks doet blijft de helicopter stabiel in de lucht hangen.

Ook de prijs is leuk; voor 300 dollar heb je de helicopter rondvliegen. Of de beeldkwaliteit van de ingebouwde camera's de moeite is valt helaas te betwijfelen. De resolutie is slechts 640 bij 480 pixels. Ik ben ook benieuwd naar de draagkracht van de helicopter. Er is vast een kleine compactcamera aan te bevestigen.

De AR.Drone wordt in elk geval op de markt gebracht als een speeltje. Er zijn spelletjes voor beschikbaar waarbij je bijvoorbeeld (virtueel) een luchtgevecht kunt aangaan met een tweede AR.Drone. Eigenlijk een speeltje dat ik toch wel uit wil gaan proberen.

Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 23 mei 2019.
De eerste publicatiedatum is dinsdag 15 juni 2010, 23:54.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op woensdag 16 juni 2010 om 07:32

  Lijkt wel grappig speelgoed, als ik jou was zou ik toch zeker eens een review exemplaar aanvragen. knipoog

 2. Niels
  Profiel  Niels schreef op woensdag 16 juni 2010 om 10:13

  Als de ze Iphone voor de besturing erbij geven dan wil ik wel een review schrijven.. vrolijk

  Geinig ding!

 3. wimfoto
  Profiel  wimfoto schreef op woensdag 16 juni 2010 om 13:52

  RC Chopper Shoots Gulf Oil Disaster, deze lijkt mij beter geschikt voor dat doel

 4. Brian dSLR.nl
  Profiel  Brian (dSLR.nl) schreef op woensdag 16 juni 2010 om 20:01

  @Elja, Ik heb naar deze helikopter gekeken en het is een erg leuk ding, maar de lift-kracht is minimaal. Je kunt er niet een Bloggie o.i.d. mee optillen zoals ik dat doe met mijn €45,00 helikopter (op dit moment ernstig defect).

  @Wimfoto, Hier heb ik maar een woord voor... WAUW...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord