Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photo Keys; Je iPhone als Photoshop controller

maandag 2 maart 2009, 19:23 door | 5.639x gelezen | 6 reacties

Hoewel ik weet van een zekere aversie van sommige Photofacts bezoekers tegenover de iPhone kan ik het niet laten deze applicatie met jullie te delen. Op het weblog van Adobe's John Nack kwam ik Photo Keys tegen. Dit programmaatje maakt van je iPhone een controller voor Photoshop.

Het programma werkt via je draadloze Wifi verbinding. Je moet daarvoor wel een klein programmaatje downloaden van de Photo Keys website die je op je computer installeert. Dit programmaatje verzorgt de verbinding tussen de iPhone en je computer. Op mijn computer, die via een netwerkkabel aangesloten is op mijn router met Wifi functie werkte het direct en zonder verder iets in te hoeven stellen. Perfect!

Behalve een korte testperiode heb ik nog niet gewerkt met de applicatie. Het werkt in elk geval prima, maar de vraag is hoeveel winst je pakt boven gewoon het gebruik van sneltoetsen. Wat ik ook liever had gezien was het gebruik van dezelfde icoontjes als in Photoshop.

Photo Keys is voor 2,99 euro te downloaden in de App Store van Apple.

iPhone Photo Keys


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Ger de Gram
  Profiel  Ger de Gram schreef op maandag 2 maart 2009 om 19:33  | reageer

  Ik begrijp vooralsnog niet de functie van deze 'app'. Is het nu de bedoeling dat als je een foto aan het bewerken bent op je computer, je af en toe je iPhone oppakt om een bepaalde functie in Photoshop te selecteren?

  Wat is er mis met een muis of - zoals je zelf al aangeeft - de sneltoetsen? Het lijkt mij alleen maar heel erg omslachtig.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 2 maart 2009 om 20:05  | reageer

  Het idee is, volgens mij, dat je de iPhone naast je neer legt terwijl je aan het bewerken bent. Als je dan snel wilt schakelen van tools, of een actie wilt uitvoeren druk je op het bijbehorende icoontje. Dat kan sneller werken, zeker als je de sneltoetsen nog niet kent.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op maandag 2 maart 2009 om 21:01  | reageer

  Aha, zonder die uitleg snapte ik het ook even niet. Maar het kan wel handig zijn ja.

 4. libeco
  Profiel libeco schreef op maandag 2 maart 2009 om 21:38  | reageer

  Persoonlijk denk ik niet dat het sneller werkt (volgens mij heeft deze mening niks te maken met mijn anti-iphonehouding) simpelweg omdat normaal gesproken mijn linkerhand al op het toetsenbord rust om snel van tool te veranderen...

 5. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op dinsdag 3 maart 2009 om 01:08  | reageer

  Toevallig net vandaag deze stand gekocht en ik denk dat het wel een hele prettige applicatie is. Stel je even voor: 2x23" beeldscherm, Wacom A5-Wide, en nu dus de iPhone als snel toetsenbordje er naast. Ik vind hem nu al gaaf. vrolijk

 6. jan
  jan schreef op dinsdag 3 maart 2009 om 12:45  | reageer

  Kijk eerst, ook via John Nack eens naar Adobe Configurator in de video demo en je wilt waarschijnlijk nooit meer zonder....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord