Elja Trum

Populairste fotolocaties volgens Flickr

zaterdag 2 mei 2009, 23:08 door | 9,889x gelezen | 8 reacties

De populaire fotosite Flickr heeft bekeken welke locaties er het meest gefotografeerd zijn. Het meeste gefotografeerd is de Eiffeltoren, gevolgd door Trafalgar Square, Tate Modern Gallery, Big Ben, Notre Dame en het Empire State Building.

In totaal zijn zo'n 33 miljoen foto's geanalyseerd. Opvallende locatie op het lijst is de Apple Store in Manhattan (plaats 28). Volgens onderzoeker David Crandall is dat logisch te verklaren: 'The Apple Store landmark is an interesting and surprising result, but it's important to remember that our Flickr data is a heavily biased representation of the world. Flickr seems to be most popular in North America and Western Europe, so landmarks outside those areas are likely to be under-represented.'

Amsterdam bereikt overigens nog een tiende plek wanneer er gekeken wordt naar de meest gefotografeerde stedelijke gebieden. New York staat daarbij op één, gevolgd door Londen, San Francisco, Parijs en Los Angeles.

De lijst is voor de meeste fotografen wellicht een mooi aanknopingspunt om te zien welke locaties gerust vermeden kunnen worden. Je weet wel zeker dat je op deze plekken nooit een originele foto zult kunnen maken.

Populairste fotolocaties in Europa


Bron: Dutch Cowboys


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 3 mei 2009 om 03:13

  Als stock- en travel photographer woon en werk ik in (Beijing) China. In de steden en gebieden waar ik fotografeer is het belangrijk te weten wat de 'hot spots' zijn. Vandaar dat dit artikel mijn aandacht heeft. Chinese steden zoals Harbin, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Guangzhou en Xiamen zijn bijzonder fotogeniek. De volledige afwezigheid van Chinese en Aziatische steden zoals Seoul, Taipe en Tokyio in de 'Hot Cities List' wordt verklaard doordat Flickr voornamelijk een westerse hype is. Toch leuk dat Amsterdam nog net in de top tien voorkomt.

 2. Remco
  Profiel  Remco schreef op zondag 3 mei 2009 om 09:10

  Leuk. Maar er staan wel redelijk voorspelbare locaties op. Misschien leuk om eens te kijken naar de locaties alleen binnen Nederland. Overigens zoek ik nog een leuke locatie waar ik lichtvervuiling goed kan fotograferen. Iemand suggesties?

 3. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 3 mei 2009 om 10:06

  @Elja. De uitdaging blijft om er juist wel een originele foto te maken.

  @Remco. Helaas voor jou zijn de meeste kassen tegenwoordig 's nachts lichtdicht. Maar kijk eens rond in Aalsmeer en omgeving. Maar bij jou in de buurt zal ook Corus 's nachts een hoop licht(vervuiling?) geven. De snelwegen bij jou in de buurt zijn ook goed verlicht.

  Ik doe een gok op de locaties in Nederland: Amsterdamse grachten, Keukenhof, Madurodam, Museumplein Amsterdam, Erasmusbrug Rotterdam.

 4. Ruud
  Profiel Ruud schreef op zondag 3 mei 2009 om 10:53

  @ Remco, zelf verschillende keren 's avonds via de A27 richting Almere gereden, en met wat bewolking hangt er een enorme oranje wolk boven de stad....als je het over licht vervuiling hebt...knipoog, en het lijkt me dat er meer van dat soort plaatsen zijn.

  Of je nou wel of niet op de "geijkte" plaatsen komt, kom met orginele foto's, en niet de standaard wat iedereen al doet.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.