Elja Trum

Portretfotoshoot van Fatboy Slim binnen 30 seconden

zondag 14 juli 2013, 22:33 door | 5.852x gelezen | 6 reacties

Bij het fotograferen van een beroemdheid krijg je vaak maar enkele minuten om je foto's te maken. Fotograaf Philippe Echaroux zag daar een extra uitdaging in en besloot om artiest Fatboy Slim binnen een minuut op de foto te zetten. Uiteindelijk lukt het hem zelfs binnen een halve minuut.

De foto's van de Britse artiest werden gemaakt na zijn optreden op het GetAKool Festival in Frankrijk. De tijd is gemeten vanaf het moment dat Fatboy Slim de hand van de fotograaf schudt, totdat de fotoshoot achter de rug is. Daarna gaat de fotograaf zelf nog wel even snel op de foto met de artiest.


Bron: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Michiel
  Michiel schreef op maandag 15 juli 2013 om 09:26

  Grappig om te zien, maar van te voren stond alles klaar en goed uitgelicht. Krijg bij zulke dingen altijd hetzelfde idee als bij Jamie Oliver 15 minutes meals. Alles is al gesneden en voorbereid, dat rekenen ze maar niet mee... Leuke bewerking ook, of moest dit omdat de foto's eigenlijk niet zo goed waren?.

 2. Michael
  Profiel  Michael schreef op maandag 15 juli 2013 om 09:55

  Zou hij de nabewerking ook in 30 seconden gedaan hebben ? knipoog
  Toch knap!

 3. martinphili
  Profiel martinphili schreef op maandag 15 juli 2013 om 21:05

  Ik heb ook wel een beetje twijfel bij dit artikel. Moet ik nou applaudisseren omdat die man dat in 30 seconden doet? Fotografie is volgens mij toch echt iets anders dan atletiek.
  Mij bekruipt dan toch veel meer de gedachte: als je er twee keer zoveel tijd had in gestoken had je wellicht een véél betere foto gemaakt.
  Plus daarbij de opmerkingen van de Michiel en Michael dat er een flink stuk voorwerk in zit en een nog fikser stuk nawerk. Op zo'n manier kan ik wel zeggen dat mijn beste foto in 1/125e seconde gemaakt is knipoog

 4. CasperH
  Profiel  CasperH schreef op donderdag 18 juli 2013 om 14:56

  @martinphili hij had schijnbaar niet twee keer zoveel tijd knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord