Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Portretfotoshoot van Fatboy Slim binnen 30 seconden

zondag 14 juli 2013, 22:33 door | 6.588x gelezen | 6 reacties

Bij het fotograferen van een beroemdheid krijg je vaak maar enkele minuten om je foto's te maken. Fotograaf Philippe Echaroux zag daar een extra uitdaging in en besloot om artiest Fatboy Slim binnen een minuut op de foto te zetten. Uiteindelijk lukt het hem zelfs binnen een halve minuut.

De foto's van de Britse artiest werden gemaakt na zijn optreden op het GetAKool Festival in Frankrijk. De tijd is gemeten vanaf het moment dat Fatboy Slim de hand van de fotograaf schudt, totdat de fotoshoot achter de rug is. Daarna gaat de fotograaf zelf nog wel even snel op de foto met de artiest.


Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Michiel
  Michiel schreef op maandag 15 juli 2013 om 09:26  | reageer

  Grappig om te zien, maar van te voren stond alles klaar en goed uitgelicht. Krijg bij zulke dingen altijd hetzelfde idee als bij Jamie Oliver 15 minutes meals. Alles is al gesneden en voorbereid, dat rekenen ze maar niet mee... Leuke bewerking ook, of moest dit omdat de foto's eigenlijk niet zo goed waren?.

 2. Michael
  Profiel  Michael schreef op maandag 15 juli 2013 om 09:55  | reageer

  Zou hij de nabewerking ook in 30 seconden gedaan hebben ? knipoog
  Toch knap!

 3. martinphili
  Profiel martinphili schreef op maandag 15 juli 2013 om 21:05  | reageer

  Ik heb ook wel een beetje twijfel bij dit artikel. Moet ik nou applaudisseren omdat die man dat in 30 seconden doet? Fotografie is volgens mij toch echt iets anders dan atletiek.
  Mij bekruipt dan toch veel meer de gedachte: als je er twee keer zoveel tijd had in gestoken had je wellicht een véél betere foto gemaakt.
  Plus daarbij de opmerkingen van de Michiel en Michael dat er een flink stuk voorwerk in zit en een nog fikser stuk nawerk. Op zo'n manier kan ik wel zeggen dat mijn beste foto in 1/125e seconde gemaakt is knipoog

 4. CasperH
  Profiel  CasperH schreef op donderdag 18 juli 2013 om 14:56  | reageer

  @martinphili hij had schijnbaar niet twee keer zoveel tijd knipoog

 5. jeroendehaan
  Profiel  jeroendehaan schreef op dinsdag 23 juli 2013 om 22:08  | reageer

  Wat een negatieve reacties, of is het gewoon afgunst? Misschien eerst het werk van deze fotograaf bekijken (https://www.google.nl/search?q=Philippe+Echaroux&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NeHuUbP-AcWGOMHFgKgN&ved=0CDsQsAQ&biw=1511&bih=915) voor zo te reageren. En euh, probeer het zelf eens, een portret in 30 seconde, in plaats van een model 'dood' te fotograferen.

 6. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 24 juli 2013 om 08:32  | reageer

  @Jeroen: Ik snap de reacties wel. Natuurlijk maakt Echaroux prima werk. Maar een filmpje waarin hij pocht dat hij het in zo'n korte tijd kan is natuurlijk puur marketing. En ja, ik heb het ook wel eens geprobeerd in 30 seconden. Als alles klaar staat en zelfs de instellingen al gemaakt zijn, dan lukt dat wel hoor. Ik zou van Echaroux liever een filmpje zien met een 'portret in 10 minuten' in plaats van 30 seconden. En dan inclusief het bepalen van de opstelling en dergelijke.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord