Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

RoboStage; een fotoshoot vanachter je computer

dinsdag 9 december 2014, 23:09 door | 5.824x gelezen | 3 reacties

Altijd al een professionele fotoshoot in een studio willen doen, maar te lui om achter je computer vandaan te komen? RoboStage heeft de oplossing! Met RoboStage kun je online een fotoshoot vastleggen met behulp van high-end studioapparatuur, top-of-the-line camera's én een professioneel model.Het bedrijf achter RoboStage is TopModelGroup, een model management bedrijf. Zij willen met de online dienstverlening hun modellen beschikbaar maken voor fotoshoot over de gehele wereld. Vooraf kun je de studio setup bepalen via de website.

Gedurende de fotosessie zie je het live-view beeld van de camera op je scherm. De camera zelf staat op een robotarm en kun je vanaf de site bedienen. Ook kun je via een live chat functie praten met het model een de studioassistent ter plaatse.

Na afloop van de shoot kun je de foto's downloaden van de servers van het bedrijf. Momenteel is RoboStage nog in hun Crowdfunding fase. Vooralsnog lijkt er niet veel vertrouwen in het plan; er is pas 178 dollar van de benodigde 75.000 binnen gehaald.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Brian
  Brian schreef op woensdag 10 december 2014 om 12:48  | reageer

  Whaha, dat hebben we in Nederland al jaren en daar wordt in de late uurtjes reclame voor gemaakt op de commerciele zenders. Hier noemen we het webcamsex en dan mag je zelfs de speelgoedjes uitkiezen, maar goed een gebakje met slagroom en een goedkoop T-Shirtje met bedrukking zijn natuurlijk ook leuk.

  Vind het een goedkoop filmpje met een paar ADHD modellen, maar ik denk serieus dat als het beter aangepakt wordt, het wel zou kunnen werken.

 2. martinphili
  Profiel martinphili schreef op donderdag 11 december 2014 om 22:12  | reageer

  Ik weet het ook niet hoor.
  Juist één van de leukste aspecten van modelfotografie is het contact en de interactie met het model en dat lijkt me hier toch wel iets minder intensief.

 3. Willy van Dreumel
  Profiel Willy van Dreumel schreef op vrijdag 12 december 2014 om 16:43  | reageer

  Ja hoor, weet je wel zeker dat het geen verlate één april grap is?
  Ik vind het een belachelijk idee, het persoonlijke contact en interactie tussen model en fotograaf bepalen m.i. voor een groot deel de kwaliteit van het resultaat. Technisch zal het allemaal best haalbaar zijn, voorlopig blijf ik lekker zelf fotograferen. Vind ik nog leuk ook, gek hè?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord