Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Robbie Veldwijk

Super Selfie Stok: Selfies voor gevorderden

dinsdag 17 juni 2014, 20:12 door | 11.531x gelezen | 4 reacties

Het begrip 'selfies' is voor een ieder onder ons inmiddels wel bekend. Hoewel vroeger een foto van jezelf maken tijdens een vakantie nog zo onschuldig was, valt dit nu gewoon onder een selfie. Door het gebruik van smartphones in combinatie met social media is dit alleen maar erger geworden en heeft het dus de naam selfie gekregen.

Niet alleen iedereen kent het begrip, ik durf ook wel te zeggen dat bijna iedereen er wel eens één of meerdere heeft gemaakt. Het is natuurlijk ook leuk, even een foto van jezelf waarop je laat zien waar je bent. Daar is ook niks mis mee, alleen door dit een naam te geven is het een beetje gehypet.

Zo kennen we tegenwoordig heel veel hypes en gelukkig weten we dat de meeste vanzelf verdwijnen. Het is niet de vraag of dit gebeurt alleen maar wanneer. Is dit bij selfies ook het geval? Ik heb geen idee, maar nu in ieder geval nog niet!

Ik kreeg een reactie, op één van mijn eigen selfies, over een nieuwe selfie gadget. In de reactie stond een link naar Super Selfie Stok en ik vroeg mij voor het klikken echt af wat dit nou zou kunnen zijn. De naam gaf dit eigenlijk al weer, alleen las ik deze verkeerd. Ik was al bang dat er een stock site was opgezet voor het maken van selfies.

Superselfiestok

Wat zij aanbieden is een stok waar je een smartphone op kan bevestigen om vervolgens een selfie te maken. Met deze stok vergroot je de afstand tussen je lens en jezelf waardoor er meer van de omgeving te zien zal zijn op je selfie. Op een stok fotograferen met je smartphone is lastig, dus hier is ook een oplossing voor. Er is voor iPhones en Androids een afstandsbediening met een snoertje.

Ga ik zelf nou zo'n stok aanschaffen? Ik weet het nog niet! Als ik hem al aan ga schaffen zal het niet perse zijn voor het maken van selfies. Selfies maak je spontaan en die bedenk je niet van te voren. Om nou de hele tijd die stok mee te nemen, ik weet het niet. Het idee vind ik wel erg leuk bedacht, al moest ik er eerst wel een beetje om lachen. Er zijn vast zat dingen te bedenken waarbij zo'n stok echt een uitkomst kan zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Robbie Veldwijk

Over de auteur

Robbie Veldwijk is een allround fotograaf die het leuk vindt om kennis te delen, te schrijven over fotografie en samen op pad te gaan. Daarom heeft hij in 2013 055photowalks.nl opgericht. Later dat jaar ook photowalksinkaart.nl, het podium voor photowalks, workshops en fotoclubs. Volg Robbie op Twitter en Facebook.

4 reacties

 1. Stan Keulen
  Profiel Stan Keulen schreef op woensdag 18 juni 2014 om 08:17  | reageer

  Op Curacao heeft een vriend van mij gedurende zijn hele stage zo'n selfiestok met een GoPro meegesleept en ermee gefilmd. Zelf zou ik daar nooit mee sjouwen, maar daar zijn wel echt enorm vette video's uitgekomen!

 2. Gijs Kloet
  Gijs Kloet schreef op woensdag 18 juni 2014 om 14:19  | reageer

  Misschien leuk voor degene die er wel een willen: op libelle.nl worden er nu een paar verloot door www.Selfiesticks.nl

 3. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op woensdag 18 juni 2014 om 17:09  | reageer

  @ Stan die dingen heb ik ook wel eens gezien ja, ook tijdens mijn reis naar Thailand. Hingen ze over de rand van een bootje met zo'n stok. Zelf zou ik dat toch niet zo snel doen met mijn iPhone op zo'n stokje hoor.

  @ Gijs bedankt voor de tip!

 4. Hoekstra
  Profiel Hoekstra schreef op zaterdag 27 september 2014 om 09:50  | reageer

  Super gaaf die selfie stick heb er een voor mijn dochter besteld bij www.deselfiestick.nl

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord