Elja Trum

Toetsenbord specifiek voor Lightroom of Photoshop

donderdag 26 februari 2015, 22:40 door | 5.681x gelezen | 9 reacties

Ben jij de hele dag in de weer met Lightroom en Photoshop? Dan is dit Kickstarter project wellicht wat voor jou. Het bedrijf Shortcut-S is bezig een toetsenbord te ontwikkelen specifiek voor het gebruik met Lightroom of Photoshop. Een ontwerp met respectievelijk 324 en 340 toetsen.

Elke toets is een snelkoppeling voor veel gebruikte tools en mogelijkheden in Lightroom. Het bord heeft een afmeting van 38,8 bij 29,7 centimeter en is 6,4 millimeter dik. De toetsen zijn niet zo dik, maar wel gewoon te voelen wanneer je over het bord glijdt met je vingers.

Shortcut-S keyboard


In totaal wordt er gewerkt aan 15 verschillende toetsenborden voor programma's als Illustrator, InDesign, CorelDRAW, After Effects, Word, Excel, Outlook en zelfs specifiek voor het gebruik met Facebook.


Een exemplaar voor Photoshop of Lightroom gaat je momenteel 129 dollar kosten (exclusief verzendkosten) en zou in september geleverd moeten worden. De uiteindelijke prijs moet 169 dollar worden per toetsenbord.

Zie jij jezelf al werken met een dergelijk specifiek toetsenbord?

Bron: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op vrijdag 27 februari 2015 om 21:17

  Of ik mezelf zie met zo'n toetsenbord?
  Nee, denk het niet.
  Met zo veel toetsen ben ik waarschijnlijk langer aan het zoeken naar de juiste functietoets (als ik me die al zou kunnen herinneren) dan dat ik nodig zou hebben om de functie met de muis te vinden.

 2. Seeky
  Profiel Seeky schreef op dinsdag 3 maart 2015 om 10:55

  Voor elk programma een ander toetsenbord? Ik vind dat een beetje vreemd. Waarom niet een stukje software waarmee je je toetsen naar eigen inzicht kunt instellen voor de functies binnen het programma?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 3 maart 2015 om 11:02

  @Seeky; in dit geval hebben de makers er voor gekozen om de indeling per programma zo te maken dat het ideaal moet zijn voor dat specifieke programma.

  Ik ben met je eens dat dit niet direct een prettige oplossing lijkt als je meerdere programma's gebruikt.

 4. Seeky
  Profiel Seeky schreef op dinsdag 3 maart 2015 om 11:05

  @Elja; op zich lijkt het me ook geen slecht product. Ik vind het alleen nogal wat om een toetsenbord te kopen wat duurder is dan de software zelf (in geval van Lightroom). Ik hoop dat andere bedrijven hier ook markt in zien om een goedkoper product te maken, of dat de prijs daalt door populariteit.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord