Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Vrouw slaagt erin om haar 17 huisdieren tegelijk te laten poseren

dinsdag 14 januari 2020, 15:15 door | 4.802x gelezen | 4 reacties

Een vrouw heeft een ultieme prestatie bereikt. Ze is er namelijk in geslaagd om niet één, maar al haar 17 huisdieren keurig en allemaal tegelijk te laten poseren.

Pet family picured


Kathy Smith is de trotse eigenaar van acht honden en negen katten, die ze op de een of andere manier in een ongelooflijk 'familieportret' kneedde.

Let wel, de prestatie viel niet mee, Kathy was er wel twee weken lang mee bezig om de perfecte foto te maken. Werken met dieren is een enorme uitdaging voor een fotograaf, die ook vaak uit de weg wordt gegaan...

Het bleek dat de honden de uitdaging prima aankonden en rustig voor de camera zaten. De grote uitdaging was om de katten erbij te betrekken. Katten doen wat ze willen, niet te dirigeren, het bekende verhaal...

Talloze opwarmfoto's laten de acht goed opgevoede huisdieren zien, waarbij Kathy Ruby, Ben, Max, Sheba, Teddy, Rio, Storm en Misha omkoopt om te 'zitten' met een handvol lekkernijen. Daarna schoot Kathy steeds heen en weer met haar camera in stand-by modus waarbij ze de katten meerdere keren terug op hun plek sleepte.

Uiteindelijk bracht ze ze allemaal in positie en legde ze in een fractie van een seconde vast. Net voordat ze zich weer verspreidden om terug te kregen naar hun dagelijkse rituelen.

Kathy, uit Corwen, Wales, zei: "Ik was zo blij toen ik besefte dat ik deze foto had genomen - het is net een kleine familiefoto. Ik hou zoveel van al mijn huisdieren, dus ik was echt blij toen ik erin slaagde om ze allemaal samen te laten poseren - ondanks dat het niet gemakkelijk was om te doen.

Ik bleef proberen om foto's van de katten en honden allemaal bij elkaar te krijgen, maar sommige waren altijd buiten beeld. De honden zullen allemaal gaan zitten voor traktaties, dus dat was gemakkelijk genoeg, maar de katten waren iets anders.

Ik weet nu wat de echte betekenis is van het hoeden van katten - ik moest ze gewoon blijven oppakken en terugzetten tot ze bleven. Het duurde ongeveer drie pogingen, maar uiteindelijk slaagde ik erin om ze een paar seconden te houden en de foto te krijgen voordat ze weer weg waren. We wonen in een nogal chaotisch huis, maar je went er wel aan.

Kathy redt en zorgt voor huisdieren en andere dieren in nood. Ze heeft drie Duitse herders (Mishka, Storm en Max), drie border collies (Sheba, Ben en Rio), een bastaard genaamd Ruby en een Yorkshire Terrier Maltese kruis genaamd Teddy. Samen met de negen katten heeft ze ook vier budgies, verschillende vissen en zelfs een babyegel.

Kathy voegde eraan toe: Mensen zijn meestal geschokt als ze langskomen en beseffen hoeveel huisdieren we hebben, het huis is gek maar we zijn eraan gewend. Ze rennen allemaal rond en je beseft niet dat er veel zijn totdat ze in één kamer zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

4 reacties

 1. Mac
  Mac schreef op woensdag 15 januari 2020 om 07:49  | reageer

  Mischien zie ik het niet goed, maar ik tel maar 7 honden

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 15 januari 2020 om 12:41  | reageer

  @Mac: ja ik tel er inderdaad ook maar 7!

 3. Irene Damminga
  Profiel Irene Damminga schreef op dinsdag 21 januari 2020 om 13:54  | reageer

  Als je "17 pets pose for picture"googelt, kom je foto's tegen waar ze allemaal opstaan.

 4. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 21 januari 2020 om 14:02  | reageer

  @Irene: klopt, er zitten ook wel wat 'geshopte' versies bij denk ik...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord