Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Waarschuwing op bewerkte foto's in Frankrijk

donderdag 24 september 2009, 09:18 door | 6.055x gelezen | 27 reacties

Frankrijk is de laatste tijd bezig met het opstellen van wat vreemde regelgeving. Sinds kort kun je daar afgesloten worden van internet wanneer je films of muziek download en nu ligt er een wetsvoorstel om bewerkte foto's te voorzien van een waarschuwing. Ontbreekt de waarschuwing dan kan er een boete van 37.500 euro voor gegeven worden.

Het gaat specifiek om manipulatie van lichamen. De tekst 'Digitaal gemanipuleerd om het beeld van het menselijk lichaam te veranderen' moet er dan bij staan. De regels moeten gaan gelden voor foto's in kranten, tijdschriften, kunst, verpakkingsmateriaal en politieke campagnes.

Dit lijkt me weer een typisch geval van overregulering en zal ook nog eens lastig te controleren zijn. Het wetsvoorstel is ingediend om de volksgezondheid te bevorderen en consumenten te beschermen.Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

27 reacties

 1. gast schreef op donderdag 24 september 2009 om 10:03

  Het schijnt dat Sarkozy tegen is. En z'n vrouw waarschijnlijk ook vrolijk

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 24 september 2009 om 10:28

  Rigide regelgeving dat alleen maar problemen oproept! Ze worden verdorie roomser dan de Paus daar in Frankrijk. Dan moet Carla Bruni voortaan ook 'eerlijk' op de plaat. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken...

 3. MacMasore
  MacMasore schreef op donderdag 24 september 2009 om 10:46

  Ik ga hier misschien de helft van de blog bezoekers tegen mij krijgen maar het lijkt me geen slecht plan IN tijdschriften die vaak door jonge meisjes (en jongens) gelezen worden. In vogue of andere mode tijdschriften zouden ze het misschien met een verwijzing naar een pagina kunnen doen die de mensen onderwijst in het hele retoucheer gebeuren.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 24 september 2009 om 13:04

  Er zijn ook voldoende jongeren in Nederland die dit blijkbaar een goed idee vinden. Is het niet gewoon voor iedereen duidelijk dat foto's in magazines 99,9% van de tijd gephotoshopped zullen zijn?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.003 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord