Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Witte Leica M8 te koop

zondag 12 april 2009, 15:04 door | 9.159x gelezen | 8 reacties

Leica camera's zijn normaal al niet te betalen, dus kun je wel een voorstelling maken bij de prijs van de aangekondigde witte Leica M8. Die prijs is overigens nog niet bekend gemaakt, maar eerder was er reeds een groenige Safari uitvoering voor de prijs van ruim 7.000 euro. De witte Leica M8 komt in zeer beperkte oplage beschikbaar.

In tegenstelling tot de groene Leica moet ik zeggen dat ik deze witte M8 er wel erg gelikt uit vind zien. Het is dat de prijs/kwaliteit verhouding bij digitale Leica's helaas ver te zoeken is, anders had ik zo'n witte Leica best leuk gevonden.

Leica M8 wit


Bron: Photography BLOG

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Niels Willems
  Profiel Niels Willems schreef op zondag 12 april 2009 om 20:58  | reageer

  In het zwart betaal je eigenlijk al veel te veel (ca. 3.200 euro). Waarom iemand dan nog meer wil betalen dan teveel voor een witte? Voor de heb waarschijnlijk.

 2. Hans
  Profiel Hans schreef op maandag 13 april 2009 om 12:27  | reageer

  Laat Leica nou eerst eens een goede digitale camera produceren voordat ze zich bezig gaan houden met dit soort onzin. Wel eens een M8-foto op iso 1600 gezien? Húh!

 3. Rob
  Rob schreef op woensdag 15 april 2009 om 19:37  | reageer

  Beste Hans je hebt zeker geen Leica

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 16 april 2009 om 04:10  | reageer

  Nadat ik in vroegere tijden heb leren fotograferen met de toen superieure Leicaflex is dat merk voor mij het summum. Het nieuwe Leica S2 systeen zou ik meteen aanschaffen wanneer ik er het budget voor had dus blijf ik gewoon nog even doorploeteren met m'n Canon 40D. Deze witte Leica vind ik vaktechnisch niets toevoegen maar is wel een hebbeding voor snobisten met teveel poen...

 5. Hans
  Profiel Hans schreef op donderdag 16 april 2009 om 09:08  | reageer

  @Rob: Klopt, ik heb geen Leica. Ik heb gekozen voor een camera die na iso 1600 nóg een tijdje doorgaat qua gevoeligheid. Niet dat het er iets toe doet met welke apparatuur ík werk. Leica heeft zichzelf nog lang niet bewezen op digitaal gebied. Zonde van hun zorgvuldig opgebouwd imago uit het analoge verleden.

 6. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 16 april 2009 om 17:51  | reageer

  @Hans: Dat gaat misschien veranderen met het nieuwe Leica S2 systeem. Alhoewel ze met hun gebezigde prijs/kwaliteit verhouding de slag met de concurentie bij voorbaat lijken te verliezen. Het is oh zo jammer dat zo'n monument als Leica niet meer uit het digitale tijdperk heeft gesleept.

 7. Hans
  Profiel Hans schreef op donderdag 16 april 2009 om 18:40  | reageer

  @Tonv: Ben idd wel benieuwd naar de beeldkwaliteit, maar die prijs...
  Ik heb heel even overwogen om over te stappen naar de M serie van Leica, omdat ik het eindeloze gezeul met alsmaar zwaarder wordende Nikons een beetje zat ben, maar het is gewoon niet goed genoeg. De S2 zal best goed mee kunnen komen met z'n dslr-concurenten knipoog, maar met geruchten over de aanschafprijs (van alleen de body) van 10k zet je jezelf buitenspel volgens mij.

 8. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 17 april 2009 om 23:45  | reageer

  Inmiddels is bekend gemaakt dat de witte Leica M8 halverwegen juni beschikbaar moet komen voor een prijs van 7.000,- euro (inclusief -Duitse- BTW). De camera komt gebundeld met een zilverkleurige Elmarit-M 28mm f/2.8 groothoek objectief.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord