100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Zelf foto's van 35 kilometer hoogte maken

donderdag 9 februari 2012, 22:54 door | 7.489x gelezen | 3 reacties

Heb je altijd al eens foto's willen maken (bijna) vanuit de ruimte? Binnenkort is het waarschijnlijk mogelijk voor minder dan 200 dollar. Travis Brooker werkt aan een project waarbij je jouw camera naar 35 kilometer hoogte kunt brengen om daar foto's te maken. Dat levert je natuurlijk wel een heel bijzonder perspectief op.

Met behulp van zijn 'Near Space Balloon Photography Kit' moet het mogelijk worden. De kit wordt zo gemaakt dat hij goed samenwerkt met je iPhone of iPod. Als je liever niet je dure smartphone aan een weerballon de lucht in stuurt (je weet immers nooit waar ie terecht komt) kun je ook een optionele extra GPS unit afnemen. Met behulp van de GPS vind je de kit na de landing (hopelijk) ook weer terug.

Travis heeft nog 7.500 dollar nodig om het project ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Hij wilt dit in de komende 23 dagen bij elkaar sprokkelen via het populaire Kickstarter. Op kickstarter kun je mensen met ideeŽn, maar zonder geld, helpen hun project werkelijkheid te maken. Vooralsnog staat de teller helaas nog op nul dollar.

Wanneer je meer dan 170 dollar aan het project doneert krijg je, wanneer de funding gehaald wordt, sowieso zo'n Near Space Balloon Photography Kit toegestuurd. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan om een dergelijke constructie in elkaar te zetten, maar het is natuurlijk veel makkelijker om met deze kit te werken..

Als je een weerballon in Nederland wilt lanceren moet je overigens eerst contact opnemen met de Luchtverkeersleiding Nederland. In de video hieronder zie je de opnames die in 2010 gemaakt werden met een dergelijke weerballon.


Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 10 februari 2012 om 01:18  | reageer

  Om zeker te zijn van IQ zou ik dan de nieuwe Canon 1DX met de EF 24-70 f/2.8L MK II de lucht insturen. Wel van tevoren even je verzekering contacten natuurlijk.

 2. marijeweterings
  Profiel  marijeweterings schreef op vrijdag 10 februari 2012 om 13:11  | reageer

  ik ben nogal voorzichtig in dergelijke technieken. voordelige methodes zijn niet altijd efficient. en aangezien we met kostbare materialen te maken hebben, denk ik dat er methodes zijn die een verstandigere keuze zijn. ik wil het eerst zien, dan geloven.

 3. Jan
  Jan schreef op vrijdag 10 februari 2012 om 14:08  | reageer

  Deze videos circuleren al een tijdje. Natuurlijk een geweldig project om zelf met kids te doen met 2e hands cameraatjes (1 video en 1 foto met timer). GPS erop om de boel weer terug te vinden. Stort je die pakweg 200 dollar voor een launch met jouw camera('s) dan zal je net beleven dat in jouw geval het rubber van de geklapte weerballon over de lens blijft zitten...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord