Elja Trum

Ziphius; drone voor onderwaterfotografie en video

vrijdag 5 juli 2013, 21:24 door | 3.542x gelezen | 0 reacties

Er zijn al drones te krijgen waarmee je de wereld vanuit de lucht kunt vastleggen. De Ziphius pakt het net even anders aan; met deze drone kun je onderwater foto's en video's maken. De Ziphius bestuur je via je smartphone of tablet.


Momenteel is de drone nog niet gereed voor grootschalig verkoop, er is wel een prototype beschikbaar. Via een Kickstarter project proberen de makers 125.000 dollar binnen te halen om een productlijn op te zetten. Via dit crowdfunding platform is de Ziphius momenteel nog voor 199 dollar aan te schaffen.

De Ziphius kan overigens niet duiken; hij vaart over het water en kan daarbij zijn camera wel onder water laten filmen. De camera kan roteren waardoor je als gebruiker zelf kan kiezen voor beelden boven of onder de waterlijn.

De drone moet straks een uur lang kunnen varen op ťťn accu lading. Het bereik is 100 meter en de Ziphius kan met een snelheid van maximaal 10 kilometer per uur varen. De ingebouwde camera schiet 720p beelden. Natuurlijk zijn de beelden ook direct door te sluizen naar Social Media sites.

Bron: Dutch Cowboys


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord