Elja Trum

Ben jij al verslaafd aan het Lightroom-namen spel?

zaterdag 25 april 2015, 13:17 door | 5.033x gelezen | 16 reacties

In Lightroom 6 en Lightroom CC, die afgelopen dinsdag zijn uitgebracht, zit gezichtsherkenning ingebouwd. Nadat je dit voor de eerste keer gestart hebt kun je Lightroom aan het werk zetten om al je foto's te doorlopen op gezichten. Aan die gezichten kun je dan namen koppelen. Daar schuilt onverwachts een leuk tijdverdrijf in.

Tenminste, op de een of andere manier vind ik het verslavend. In het begin moet je Lightroom nog aardig op weg helpen, maar op een gegeven moment gaat Lightroom steeds beter mensen herkennen.

Lightroom 6: Gezichtsherkenning


Ook als Lightroom het fout heeft is het leuk om te bekijken waarmee hij op de proppen komt. Een foto van een onbekende op straat die dan inderdaad toch wel opvallend veel weg heeft van dat familielid. Je ontdekt met behulp van Lightroom bijzondere dubbelgangers.

Elke keer als je weer een naam weet te achterhalen wordt je de Lightroom beloont met foto's uit je archief waarop dezelfde persoon jaren jonger nog eens terug te vinden is. Regelmatig druk ik op de spatiebalk om de betreffende foto weer eens in zijn geheel terug te zien.

Leuk tijdverdrijf Ún een goede manier om je trefwoorden goed in te vullen en later eenvoudig mensen terug te kunnen vinden. Ben jij ook al verslaafd aan het Lightroom-namen spel?

Meer weten over gezichtsherkenning?


Tot en met aanstaande maandag kun je jezelf gratis inschrijven voor de cursus 'Nieuw in Lightroom 6' bij Photofacts Academy. In deze cursus ook twee handige video's over hoe je de gezichtsherkenningsopties optimaal kunt gebruiken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

16 reacties

 1. MvKetel
  MvKetel schreef op zaterdag 25 april 2015 om 13:44

  Een functionaliteit die overigens al sinds jaar en dag in Picasa zit.

 2. Ldoetje
  Ldoetje schreef op zaterdag 25 april 2015 om 14:04

  Tjonge jonge, dacht dat mijn leven saai was 😊

 3. Jaap
  Profiel Jaap schreef op zaterdag 25 april 2015 om 21:22

  Nee, je bent niet de enige vrolijk

 4. Hans Frederiks
  Hans Frederiks schreef op maandag 27 april 2015 om 11:29

  Je bent zeker niet de enige!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.223 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord