Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Albert ter Harmsel

Betekenisvolle fotografie; herstel in beeld

zaterdag 16 maart 2013, 22:43 door | 7.434x gelezen | 1 reactie

Fotograferen, waar doe je het eigenlijk voor? Voor je plezier? Voor het geld? Voor je zelf? Voor een paar likes op facebook? Of voor een ander? In de grote glazen hal van Saxion in Enschede liep ik pas tegen een tentoonstelling aan met opvallende foto's.

Foto's van mensen die aan het gitaarspelen waren. Portretfoto's ook. Het waren geen foto's van beroemdheden. Geen glamourfoto's. Maar wel foto's waar je even voor blijft staan. Geen amateurkiekjes.

Er was een standje bij met informatiefolders. Je neemt zo'n foldertje mee in de veronderstelling dat er wel een website op zal staan van de kunstenaar. Die ga je dan thuis even bekijken. Maar het ging niet om de kunst, niet om de schoonheid van de foto's, maar om de betekenis die deze foto's hebben in het leven van de mensen op de foto.

Gitaarles herstel4u

KijkMijNou!


Onder met motto Herstel in Beeld werkt de methodiek 'Kijk mij nou' aan herstelactiviteiten in individuele trajecten op maat. De organisatie Herstel4U probeert mensen te helpen met professionele hulp. En ťťn van de methodes die ze gebruiken is het maken van foto's van de cliŽnten. Foto's met activiteiten waarop de cliŽnt trots kan zijn. Foto's waardoor het zelfrespect groeit.

Door middel van fotoportretten worden deelnemers zich bewust van wat ze belangrijk vinden in hun leven. Ook gaat het om verbetering van het zelfbeeld en hoe je jezelf met je fotoverhaal aan anderen laat zien. Herstel4U hoopt dat de cliŽnt de gefotografeerde activiteit zo veel mogelijk blijvend gaat beoefenen waardoor de kwaliteit van leven van de deelnemer groter wordt.

De portretfoto's zijn hier te vinden.

Fototentoonstelling te huur


Eťn van de dingen die deze organisatie inzet is een inspirerende, enthousiasmerende tentoonstelling van de fotoverhalen van geportretteerde cliŽnten. De tentoonstelling blijft een aantal weken op locatie te bewonderen. Tijdens een werkconferentie wordt de tentoonstelling geopend en zij is dan onderdeel van de training/workshop in de methodiek. De training kan gecombineerd worden met coaching tijdens terugkombijeenkomsten.

Kijk ook hier om een indruk van de tentoonstelling te krijgen. En als je dan toch mooie foto's maakt, dan mag een boek natuurlijk niet ontbreken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Albert ter Harmsel

Over de auteur

Albert is hobbyfotograaf.
Hij toont zijn foto's op Flickr.

1 reactie

  1. Ellis Peeters
    Ellis Peeters schreef op dinsdag 19 maart 2013 om 21:29  | reageer

    Dit is precies waarom ik graag goed wil leren fotograferen! Hoe gaaf is het, om met je foto's mensen verder te helpen, o.a. om meer eigenwaarde te ontwikkelen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord