Elja Trum

Blackrapid Lensbling; snel het juist objectief vinden

zaterdag 1 september 2012, 19:49 door | 5.122x gelezen | 12 reacties

Blackrapid kennen we natuurlijk van de extreem handige Blackrapid Rapidstrap; praktische draagriemen voor je camera die wel comfortabel zijn om een dag lang mee rond te lopen. Het bedrijf heeft nu nog een handig product op de markt gebracht: de Blackrapid Lensbling.

Blackrapid Lensbling

LensBlings zijn doppen voor op je objectief die, wanneer je het objectief vanaf boven bekijkt, direct duidelijk maken om welk objectief het gaat. De doppen kosten 8,50 dollar per stuk en zijn beschikbaar voor zowel Canon als Nikon objectieven.


Helaas zijn er voor beide merken nog maar vijf verschillende brandpuntsafstanden beschikbaar. Het is dus goed mogelijk dat je nog niet al je objectieven van zo'n LensBling kunt voorzien. Daarnaast moet je uiteraard wel het type tas gebruiken waarbij deze Lensbling doppen goed tot hun recht komen.

De Lensblings werden in mei al aangekondigd, maar zijn nu ook eindelijk echt beschikbaar.
Wat vind jij van het idee?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. LJB Fotografie
  Profiel LJB Fotografie schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:12

  Origineel idee. Lijkt me ook zeker praktisch. Maar wel voor de vermogende fotograaf. Ik ga het niet redden om 5, 6 lenzen in mijn assortiment op te nemen...knipoog Maar anders zou ik ze zeker aanschaffen. Geeft veel overzicht. En je kunt lekker snel wisselen.

 2. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:17

  Zeer duur, en ik heb het al bij andere fotografen gezien en die deden het gewoon met zelfgemaakte stikkers, veel goedkoper en en je kan er van maken wat je wilt dus moet er niet zo'n lensbling logo op.

 3. zzapback
  Profiel  zzapback schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:19

  Op zich een aardig idee, maar een (mooi) stickertje is zo (hand)gemaakt voor op je eigen lensdopjens. Kost je nagenoeg niets. En dan nog moet je de juiste dop op de juiste lens terugplaatsen natuurlijk! knipoog Weggegooid geld dus deze dure doppen - als je het mij vraagt.

 4. Henk V
  Profiel Henk V schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:45

  Leuk idee maar werkt in de praktijk, voor mij althans, niet. Als ik een objectief wissel gaat de dop van het nieuwe op het gebruikte objectief, kenmerken van de doppen heeft dan dus geen zin...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.477 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord