Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Blackrapid Lensbling; snel het juist objectief vinden

zaterdag 1 september 2012, 19:49 door | 5.697x gelezen | 12 reacties

Blackrapid kennen we natuurlijk van de extreem handige Blackrapid Rapidstrap; praktische draagriemen voor je camera die wel comfortabel zijn om een dag lang mee rond te lopen. Het bedrijf heeft nu nog een handig product op de markt gebracht: de Blackrapid Lensbling.

Blackrapid Lensbling

LensBlings zijn doppen voor op je objectief die, wanneer je het objectief vanaf boven bekijkt, direct duidelijk maken om welk objectief het gaat. De doppen kosten 8,50 dollar per stuk en zijn beschikbaar voor zowel Canon als Nikon objectieven.


Helaas zijn er voor beide merken nog maar vijf verschillende brandpuntsafstanden beschikbaar. Het is dus goed mogelijk dat je nog niet al je objectieven van zo'n LensBling kunt voorzien. Daarnaast moet je uiteraard wel het type tas gebruiken waarbij deze Lensbling doppen goed tot hun recht komen.

De Lensblings werden in mei al aangekondigd, maar zijn nu ook eindelijk echt beschikbaar.
Wat vind jij van het idee?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. LJB Fotografie
  Profiel LJB Fotografie schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:12  | reageer

  Origineel idee. Lijkt me ook zeker praktisch. Maar wel voor de vermogende fotograaf. Ik ga het niet redden om 5, 6 lenzen in mijn assortiment op te nemen...knipoog Maar anders zou ik ze zeker aanschaffen. Geeft veel overzicht. En je kunt lekker snel wisselen.

 2. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:17  | reageer

  Zeer duur, en ik heb het al bij andere fotografen gezien en die deden het gewoon met zelfgemaakte stikkers, veel goedkoper en en je kan er van maken wat je wilt dus moet er niet zo'n lensbling logo op.

 3. zzapback
  Profiel  zzapback schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:19  | reageer

  Op zich een aardig idee, maar een (mooi) stickertje is zo (hand)gemaakt voor op je eigen lensdopjens. Kost je nagenoeg niets. En dan nog moet je de juiste dop op de juiste lens terugplaatsen natuurlijk! knipoog Weggegooid geld dus deze dure doppen - als je het mij vraagt.

 4. Henk V
  Profiel Henk V schreef op zaterdag 1 september 2012 om 20:45  | reageer

  Leuk idee maar werkt in de praktijk, voor mij althans, niet. Als ik een objectief wissel gaat de dop van het nieuwe op het gebruikte objectief, kenmerken van de doppen heeft dan dus geen zin...

 5. Jerry T
  Jerry T schreef op zaterdag 1 september 2012 om 21:16  | reageer

  Wat ik vind is hier al gezegd zie ik. Maar ik vind het ook tijdverlies bij het wisselen van lenzen. En wie zijn objectieven echt niet uit elkaar kan houden, kan inderdaad zelf een sticker aanbrengen.
  Dit is een mooi voorbeeld van het creëren van een behoefte door een fabrikant.

 6. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zaterdag 1 september 2012 om 22:43  | reageer

  Niks voor mij. Los van de prijs (duur!) gaat bij mij, net als bij Henk V, de dop op het laatst gebruikte objectief. Als ik al de tijd neem er een dop op te zetten. De Rapidstrap daarentegen vind ik een uitvinding!

 7. Mike
  Profiel  Mike schreef op zondag 2 september 2012 om 08:51  | reageer

  Leuk bedacht maar geen meerwaarden voor mijn fototas.
  Ik weet inmiddels wel wat ik er in heb zitten. En wat andere ook al aangeven, als ik herkenning wil op mijn doppen, dan doe ik dat wel met een eigen sticker.

 8. Erik
  Profiel  Erik schreef op zondag 2 september 2012 om 09:14  | reageer

  Ik zie de meerwaarde ook niet. Pas als je geen enkel objectief aan je body gekoppeld in je tas hebt zitten zou dit nuttig kunnen zijn.
  Ik heb dat niet (standaard 1 a 2 body's met objectief in de tas) en ook ik wissel de doppen naar hartelust uit. Andere manier is de tas gewoon zo inpakken dat elk objectief zijn eigen plekje in de tas heeft, dat onthoud je snel genoeg knipoog

 9. Jacko
  Jacko schreef op zondag 2 september 2012 om 09:39  | reageer

  Erg leuk idee. Wellicht niet 100% noodzakelijk en wat aan de dure kant maar, HEE wakker worden!, fotografie is een hobby voor 95% van ons en dat mag toch wat kosten en niet altijd even zinvol zijn? vrolijk

  Ik pak mijn tas concequent in en weet op de tast het objectief te vinden wat ik hebben wil.

 10. PSPHOTO
  Profiel  PSPHOTO schreef op maandag 3 september 2012 om 13:41  | reageer

  Misschien komt het omdat ik het analoge tijdperk nog heb meegemaakt en vele uren/dagen/maanden/jaren in de doka heb doorgebracht waar het soms bittere noodzaak was om in het donker, blindelings ieder attribuut te kunnen vinden.

  Daarom zit ieder onderdeel van mijn cameratassen, studiotassen en strobisttassen altijd op de zelfde plek zodat ik ook daar alles blindelings kan vinden. Dus een te duur betaalde lensdop, tja weggegooid geld is mijn mening.

 11. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op maandag 3 september 2012 om 18:47  | reageer

  Ik had het een mooi product gevonden als het opschrift "glow in the dark" was. Dan had je er in het donker misschien ook nog wat aan. Moet je ze natuurlijk wel eerst aan het licht blootstellen...

  Edit: ik ga nu wel zelf stickers maken die dat wel zijn. Want het idee is wel goed.

 12. Margo
  Profiel Margo schreef op dinsdag 4 september 2012 om 22:40  | reageer

  Ik zou wat cijferstickers kopen en die op m'n lensdoppen plakken. Wat een geldklopperij weer!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.053 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord