Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon Professional Services; extra's voor de pro

vrijdag 25 september 2009, 08:46 door | 7.349x gelezen | 8 reacties

Recentelijk kocht ik een tweedehands Canon 5D als tweede camera. Met twee professionele camerabodies en minimaal drie professionele objectieven kom je in aanmerking voor Canon Professional Services en de daarbij horende Canon Professional Network website.

CPS is bedoeld voor professionele gebruikers en daar val je dus blijkbaar onder zodra je voldoende ge´nvesteerd hebt in Canon apparatuur. Met CPS wil Canon deze gebruikers wat extra aandacht geven. Als CPS lid krijg je bijvoorbeeld voorrang bij reparaties van apparatuur en, indien de reparatie langer duurt dan 6 werkdagen, vervangende apparatuur.

Na aanmelding en goedkeuring van je lidmaatschap ontvang je een pasje waarmee je kunt aantonen dat je CPS lid bent. Je wordt als CPS lid op de hoogte gehouden van seminars en evenementen bij je in de buurt. Ook zijn 'CPS support teams' aanwezig bij verschillende grotere evenementen. Zij bieden ter plaatse ondersteuning, zoals reparaties en uitleenapparatuur.

De CPN website zit overigens niet verborgen achter een login en is dus ook gewoon voor iedereen te bekijken. Op de site staat veel leerzame informatie in de vorm van nieuws en video's. Voor elke gevorderde Canon gebruiker een aanrader!

Nikon Professional Services
Overigens biedt ook Nikon een soortgelijke services aan professionele Nikon fotografen met hun NPS programma. Ook Nikon rekent fotografen hier niks voor, wel geldt ook hier de twee bodies en drie objectieven regel.

Professional Services


Mijn aanvraag voor CPS is overigens goedgekeurd. Als het goed is ontvang ik binnen een aantal weken het bijbehorende pasje.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Edgo
  Profiel Edgo schreef op vrijdag 25 september 2009 om 09:20  | reageer

  Ben al twee jaar CPS member en heb gelukkig nog nooit het pasje ergens hoeven trekken. Ook leuk is dat ze een magazine uitgeven voor de leden.

 2. Jan Verbeke
  Jan Verbeke schreef op vrijdag 25 september 2009 om 09:24  | reageer

  Ik ben al 1 jaar CPS member en heb gisteren voor de eerste keer mijn pasje moeten bovenhalen. De service in Bergen-Op-Zoom is gewoon schitterend !! Alles was netjes voorbereid: wisselstukken waren binnen, afregelen van objectief en body prima uitgevoerd.

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op vrijdag 25 september 2009 om 11:06  | reageer

  CPS Werkt prima ben al jaren cps member en los van de goede service wordt er ook naar je geluisterd m.b.t. service maar ook met de ontwikkeling van nieuwe Canon producten.

 4. evert
  evert schreef op vrijdag 25 september 2009 om 11:11  | reageer

  het twee keer per jaar kosteloos kunnen aanbieden van al je geregistreerde spullen voor een check, clean en calibratie is inderdaad een erg fijn voordeel.

 5. Rolograaf
  Rolograaf schreef op zondag 27 september 2009 om 18:30  | reageer

  Goeie tip, dankjewel hopelijk kom ik door de ballotage...

 6. Arjan
  Arjan schreef op zondag 27 september 2009 om 20:51  | reageer

  Je moet wel recent spul hebben. Met alleen L lenzen(28/70 2.8 - 70/200 2.8 - 17/40 4.0) een 10D en een 1Dmk2 en 550 speedlite kwam ik er niet door. Te oud was hun reactie.. Moeten ze maar niet zulk goed spul maken. DE 1Dmk2 is mijn dagelijkse camera(zaterdag nog 700opnames meegemaakt).

 7. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op zondag 27 september 2009 om 22:20  | reageer

  Het is wel handig maar ik vind het wel een beetje raar waar ze de grens hebben gezet wanneer je wel of geen lid kan worden... Maar dat is nou eenmaal zo, dus voor mij nog even wachten dan maar vrolijk

 8. kmpoel
  Profiel kmpoel schreef op dinsdag 29 september 2009 om 10:46  | reageer

  Hmmmm, jammer, ik heb twee bodies en 3 lenzen, alleen 1 is gekocht in Amerika en niet in Europa dus kom ik niet in aanmerking. Balen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord