Elja Trum

De klok een uur vooruit; denk ook aan je camera

zondag 27 maart 2016, 10:01 door | 2.951x gelezen | 3 reacties

Afgelopen nacht was weer een uurtje korter dan normaal; we zijn weer terug op zomertijd. Tijd dus om alle klokken weer goed te zetten (een uurtje vooruit dus). Denk daarbij ook aan de tijdsinstelling van je camera.

Het is immers wel prettig om je camera op de juiste tijd te hebben staan. Dan kun je achteraf altijd het correcte tijdstip vinden bij een foto. Bij meerdere camera's is het nog belangrijker. Als de twee klokken niet gelijk staan wordt het een zooitje bij het op volgorder tonen van je foto's.

Mocht het dan toch mis gaan, in Lightroom kun je eenvoudig ook achteraf nog de tijd corrigeren. In onderstaande video zien je hoe je dat doet.101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 29 maart 2016 om 21:27

  Goedendag,
  Goede tip, maar na verwerking krijgen de bestanden bij het opslaan toch de datum/tijd van het moment van opslaan?
  Groet,
  Wil

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 30 maart 2016 om 09:14

  @Wil; De datum van opname wordt ook opgeslagen in de EXIF informatie van de foto. Die verandert niet als je een bestand opnieuw wegschrijft. Programma's als Lightroom kunnen op die datum sorteren.

 3. René
  René schreef op woensdag 30 maart 2016 om 14:46

  Olympus OM-D Klok gelijkzetten via de Ol.Share App: maak verbinding met de camera. zet Geotag toevoegen aan in de App. De camera synchroniseert dan de tijd met de lokale GPS tijd.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.746 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.746 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.