Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotografie en de Olympische spelen 2008

dinsdag 19 augustus 2008, 20:40 door | 9.429x gelezen | 12 reacties

Nu heb ik zelf helemaal niks met sport en sportfotografie doet me daarom doorgaans ook niet al te veel, maar met de Olympische spelen komt er toch wel heel veel moois op fotogebied voorbij. Dat is ook niet vreemd als je ziet hoeveel fotografen er op het evenement aanwezig zijn. Deze 360 graden panorama door fotograaf de Finse fotograaf Kari Kuukka laat zien hoeveel fotografen en apparatuur er aanwezig zijn tijdens een wedstrijd.

Een mooi voorbeeld van een 'fotofinish' maakt Heinz Kluetmeier, in een serie is te zien hoe zwemmer Michael Phelps door een extra zwemslag op het nippertje weet te winnen van Milorad Cavic.

Ook de openingsceremonie was het fotograferen waard. Op deze foto's zijn de prachtige optredens terug te zien. Bij sommige foto's lijkt het wel of er iemand actief geweest is met de kloon-tool.

Kijk je liever naar onze Nederlandse sporters, bekijk dan bijvoorbeeld de foto's op Omroep Brabant. Overigens heb ik hier een paar huizen verderop ook een Olympische sportster wonen; Lieke Klaus. Morgen kan zij op haar BMX haar kunsten vertonen in Peking.

En ook president Bush geniet van de Olympische spelen:

Bush geniet van de Olympische spelen
Foto door Brad P. (cc)

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:16  | reageer

  Lijkt me barre ellende. Rugnummers voor de fotografen, zodat je niets doet om je accreditatie te verspelen. En allemaal netjes op een rijtje. Zonder een super-tele kom je niet met een goed plaatje thuis. Wel een mooie foto. Zijn nieuwsfoto's zijn ook de moeite waard.

 2. Serge
  Profiel Serge schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:33  | reageer

  Die fotofinisch van Phelps is wel spectaculair!

 3. mreys
  Profiel mreys schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:54  | reageer

  Wil je véél foto's van de olympische spelen: Yahoo Pipe, kan je op subscriben via RSS.

 4. JerryBig
  JerryBig schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 22:12  | reageer

  Wil je mooie actiebeelden, kijk dan hier eens hier.
  Wordt dagelijks ge-update.

 5. JerryBig
  JerryBig schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 22:20  | reageer

  En waar schieten ze die mooie plaatjes nu mee? Vorig jaar nog vrijwel alleen met Canons, nu lijkt de balans door te slaan naar Nikon, zie Nikon Forum.

 6. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 22:35  | reageer

  @JerryBig; Wat ik ervan gehoord hebt schijnen veel sportfotografen erg blij te zijn met de autofocus (tracking) van de D3. Of Nikon hiermee al populairder is geworden dan Canon bij sportfotografen weet ik niet. Uiteindelijk gaat het om een mooie foto en volgens mij kun je die maken met beide merken..

 7. viktorf
  Profiel viktorf schreef op woensdag 20 augustus 2008 om 10:04  | reageer

  @JerryBig: als ik kijk naar die pano bij de 100m zie ik volgens mij meer Canon dan Nikon?

  Ook grappig: Op 100thofasecond.com zijn ze het niet helemaal eens met de finishreportage van Phelps door Kluetmeier. vrolijk

 8. Henri
  Profiel Henri schreef op woensdag 20 augustus 2008 om 12:37  | reageer

  @JerryBig:
  Kan zijn, dat Nikon Forum, maar op de 360 graden Panoramafoto zie ik toch overwegend witte toeters.....

 9. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 20 augustus 2008 om 18:11  | reageer

  Iedereen let op de verhouding witte en zwarte telelenzen. Iedereen ziet erin wat hij wil zien. Dat het aandeel zwart nu groter is dan pakweg een jaar geleden is logisch. Een jaar of drie, vier geleden zijn heel wat professionals overgestapt van digitale Nikons op digitale Canons. Omdat C toen een camera op de markt had die stukken beter was, niet omdat zij C zo geweldig vonden. Nu N met de D3 een goed alternatief heeft voor de 1Dmk3 stappen zij over op het merk waar altijd hun voorkeur naar is uitgegaan. Zij zullen niet overstappen als C over een paar weken de kennelijk vorige week in Hawai beloofde 'big splash' maakt en vlak voorde Photokina met een paar nieuwe supercams voor professionals komen. Persoonlijk vind vind ik het interessanter of Sony zich met de A900 of ander type tussen beide merken kan wringen.

 10. JerryBig
  JerryBig schreef op woensdag 20 augustus 2008 om 18:32  | reageer

  Beste mensen,

  Wanneer je op het Nikon forum op pag.2 tegen het eind ga kijken, zie je dezelfde foto, maar nu voorzien met nummertjes om de telling duidelijk aan te geven (waar mensen al geen tijd voor hebbenknipoog). Daar worden duidelijk meer Nikons geteld dan Canons. Die Pano bevat in vergelijking ook maar weinig fotografen t.o.v. de door mij hierboven aangegeven foto.

  Wat ik hier alleen maar mee wil zeggen is, voordat Canon gebruikers zich in hun kruis getast gaan voelen, dat Nikon t.o.v. vorig jaar een mega stap voorwaarts heeft gemaakt. De D3 is voor sportfotografie duidelijk toonaangevend momenteel, dat werd in testen al aangegeven, en in de praktijk blijkt nu hetzelfde. De combinatie van snelheid, autofocus en hoge ISO's zonder ruis, doen wonderen.

 11. FVD
  Profiel FVD schreef op woensdag 20 augustus 2008 om 20:47  | reageer

  Sportfotografie is vaak een sport op zich. Worstelen is er niets bij. knipoog Die pano is leuk! Geeft ook een mooi inkijkje van het stadion.
  Meer foto's Olympische Spelen: ook binnen verdringt men zich als vanouds.

 12. Michel van den Hoven
  Profiel Michel van den Hoven schreef op dinsdag 26 augustus 2008 om 19:51  | reageer

  Tip : Mooie foto's maar dan van de Paralympics (kijk bij Sport en handicap).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord