Elja Trum

Fotografie en de Olympische spelen 2008

dinsdag 19 augustus 2008, 20:40 door | 8.830x gelezen | 12 reacties

Nu heb ik zelf helemaal niks met sport en sportfotografie doet me daarom doorgaans ook niet al te veel, maar met de Olympische spelen komt er toch wel heel veel moois op fotogebied voorbij. Dat is ook niet vreemd als je ziet hoeveel fotografen er op het evenement aanwezig zijn. Deze 360 graden panorama door fotograaf de Finse fotograaf Kari Kuukka laat zien hoeveel fotografen en apparatuur er aanwezig zijn tijdens een wedstrijd.

Een mooi voorbeeld van een 'fotofinish' maakt Heinz Kluetmeier, in een serie is te zien hoe zwemmer Michael Phelps door een extra zwemslag op het nippertje weet te winnen van Milorad Cavic.

Ook de openingsceremonie was het fotograferen waard. Op deze foto's zijn de prachtige optredens terug te zien. Bij sommige foto's lijkt het wel of er iemand actief geweest is met de kloon-tool.

Kijk je liever naar onze Nederlandse sporters, bekijk dan bijvoorbeeld de foto's op Omroep Brabant. Overigens heb ik hier een paar huizen verderop ook een Olympische sportster wonen; Lieke Klaus. Morgen kan zij op haar BMX haar kunsten vertonen in Peking.

En ook president Bush geniet van de Olympische spelen:

Bush geniet van de Olympische spelen
Foto door Brad P. (cc)

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:16

  Lijkt me barre ellende. Rugnummers voor de fotografen, zodat je niets doet om je accreditatie te verspelen. En allemaal netjes op een rijtje. Zonder een super-tele kom je niet met een goed plaatje thuis. Wel een mooie foto. Zijn nieuwsfoto's zijn ook de moeite waard.

 2. Serge
  Profiel Serge schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:33

  Die fotofinisch van Phelps is wel spectaculair!

 3. mreys
  Profiel mreys schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:54

  Wil je véél foto's van de olympische spelen: Yahoo Pipe, kan je op subscriben via RSS.

 4. JerryBig
  JerryBig schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 22:12

  Wil je mooie actiebeelden, kijk dan hier eens hier.
  Wordt dagelijks ge-update.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord