Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotoproject 22Q11 door Marije Weterings

dinsdag 4 februari 2014, 22:57 door | 7.773x gelezen | 2 reacties

Elk jaar worden er in Nederland zo'n vijftig kinderen geboren met 22Q11 deletiesyndroom; een genetische afwijking waarbij er een klein stukje informatie ontbreekt op chromosoom 22. Dochter Liv van Photofacts blogger Marije Weterings is in september vorig jaar geboren met deze afwijking en nu is Marije gestart met een fotoproject rondom dit syndroom.

Haar plan is een drietal portretten (één studio en twee op locatie) te maken van 22 kinderen met een 22q11 deletie met als doel meer bekendheid te geven aan dit syndroom. Uiteindelijk moet dit resulteren in een expositie en een boek.

Liv 22q11

Voor dit project zoekt Marije nog hulp. Zo zoekt ze ongeveer 30 kinderen tussen 0 en 18 jaar met een 22q11 deletie (VCFS, DiGeorge Syndroom) om te portretteren. Bij voorkeur gevarieerd qua leeftijd, de helft jongens, de helft meisjes. Tevens zoekt ze contact met ervaringsdeskundigen en één of meerdere tekstschrijvers (al dan niet stagiaires) om samen interviews bij de kinderen en families af te nemen en teksten te maken bij de foto's.

Daarnaast hoopt ze op betrokkenen die willen helpen bij de fotoshoots, bij het fondsenwerven en die Marije op allerhande manier willen ondersteunen, ook bij promotie van het project, en promotie van eindresultaat, expositie, et cetera.

Kijk voor meer informatie op de 22q11 projectpagina. Hier kun je desgewenst ook doneren om te helpen het project mogelijk te maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. marijeweterings
  Profiel  marijeweterings schreef op woensdag 5 februari 2014 om 13:24  | reageer

  Mooi geschreven Elja!!

 2. onem
  Profiel  onem schreef op woensdag 5 februari 2014 om 22:12  | reageer

  mooi project, kan je helaas niet helpen met mensen (maar wel op andere manier). Maar zou je niet meer mensen kunnen bereiken via Facebook. Ik wil het graag voor je delen. Ik lees op je eigen pagina al over crowdfunding. Kickstarter komt ook naar nederland.
  Ik kan je hiermee helpen als je dat wenst. o.a. met Website/logo/flyers/mailing/facebook/seo/fotografie noem maar op, laat maar even weten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord