100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Goedkope compact met tilt-objectief

zaterdag 20 augustus 2011, 23:59 door | 5.272x gelezen | 5 reacties

Compactcamera's krijgen op Photofacts doorgaan niet al te veel aandacht, maar dit cameraatje wil ik wel even noemen. Het tamelijk onbekende Neingrenze maakt namelijk een compactcamera met een tilt-objectief. Je kunt er dus eenvoudig het miniatuur-effect mee bereiken.

De Neingrenze 5000T kost slechts 149 dollar. Echt veel camera krijg je dan ook niet met een 5 megapixel sensor, een 2,4 inch LCD en video's met een maximale resolutie van 640 bij 480 pixels. Het gaat bij deze camera dan ook om het objectief. Dat beschikt overigens ook niet over zoom- noch scherpstelmogelijkheid.

Het objectief is echter in een hoek gemonteerd waardoor het scherptevlak niet parallel aan het sensorvlak ligt. Op je foto zie je dit terug als het 'miniatuureffect'. Het lijkt net alsof je een miniatuuromgeving aan het vastleggen bent in plaats van de werkelijkheid. Scheelt je een tripje Madurodam, zullen we maar zeggen.

Neingrenze 5000T

Mocht je graag dit soort foto's maken en liever geen duizenden euro's neertellen voor een speciaal tilt-shift objectief, dan is dit wellicht een leuke manier om hier toch mee te kunnen spelen.

Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zondag 21 augustus 2011 om 18:46  | reageer

  Tof maar had ofwel de prijs veel lager willen zien ofwel de beeld en videokwaliteit hoger. Dus ofwel €79 voor dit ofwel voor €150 8mp en 720p video en dan moet van mij er nog geen zoom bij, maar voor wat je nu voor de prijs krijgt is het niet genoeg.

 2. Erik
  Profiel  Erik schreef op zondag 21 augustus 2011 om 20:44  | reageer

  Is dit wel echt een tilt-shift objectief in de zin dat het ook aan te passen is? Zoals ik het in je stukje lees is het een vast gemonteerde lens..

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op maandag 22 augustus 2011 om 00:07  | reageer

  @Erik inderdaad, het is eigenlijk vooral gemaakt om het miniatuur effect te bekomen denk dat je er niks anders mee kan doen eigenlijk.

 4. rbrt
  Profiel rbrt schreef op maandag 22 augustus 2011 om 17:27  | reageer

  Had deze camera eerder al bijna besteld (is al tijdje op de markt), maar ik heb mij na het zien van de foto's in de Flickr-groep toch bedacht.
  Tilt-shift is best leuk, maar de kleuren zijn te vies digitaal. Dus helaas geen alternatief voor een analoge toy camera.

 5. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op maandag 22 augustus 2011 om 22:04  | reageer

  @rbrt Jeetje, wat beperkt is die camera zeg. Leuk hoor al die gekke kleurtjes, maar dat doe ik toch echt liever zelf en achteraf. Nee, die camera zou ook niks voor mij zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord