Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Help Portraits: Foto's maken voor de medemens!

dinsdag 17 mei 2011, 19:12 door | 7.086x gelezen | 4 reacties

Wat is er nu mooier dan een prachtige portretfoto van jezelf of je familie te hebben? Voor veel mensen een normale zaak, maar er zijn genoeg mensen die dit niet hebben. Ze zijn ziek, dakloos of hebben er simpelweg geen geld voor omdat ze in de bijstand leven. Help Portrait wil deze mensen laten stralen op een prachtige portretfoto. 10 December 2011 is de dag waarop we dit gaan doen! Doen jullie mee?

Het initiatief van Help Portrait komt uit Amerika waar het al een aantal jaren een enorm succes is, en waar het zelfs al uitgroeide naar een wereldwijd succes. Frank Doorhof heeft het initiatief genomen om deze actie ook in Nederland op te zetten en er een enorm succes van te maken!

Help Portraits

Help Portrait wil graag mensen die ziek, dakloos, alleenstaand, minderbedeeld, hulpbehoevend of arm zijn de kans geven om gratis op één bepaalde dag een foto van zichzelf of met hun familie te laten maken door een professioneel fotograaf. Op zaterdag 10 december 2011 staan deze mensen centraal en proberen we ze een fantastische dag met een mooie herinnering te geven.

Misschien onder het genot van een hapje en een drankje naar de visagie, en daarna een leuke fotoshoot? Je kan het zo eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt, dus probeer zo veel mogelijk mensen te mobiliseren deze dag. Catering, visagisten, bedrijven, fotografen, et cetera..

In onderstaande filmpje kunnen jullie zien wat de gedachte achter Help Portrait is, hopelijk kunnen we 10 december 2011 een onvergetelijke dag maken voor veel mensen!


Meer informatie kan je vinden op de nieuwe Nederlandse website van Help Portret, het forum van Help Portret kan je hier vinden. Wil je Help Portrait volgen via Twitter dan kan dat natuurlijk ook!

Mocht je verder nog vragen hebben of wellicht mee willen doen om deze dag een doorslaand succes te maken, dan kan je dit doen door naar Frank Doorhof te mailen.

Zaterdag 10 december 2011, Help Portret dag!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

4 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 17 mei 2011 om 19:25  | reageer

  België doet er ook al een paar jaar aan mee, hele leuke actie en tof om aan mee te doen, de Belgische site kan je hier vinden: http://community.help-portrait.com/group/belgium

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 17 mei 2011 om 21:38  | reageer

  Mooi initiatief, ik ga de website eens bekijken!!!

 3. Cristian Kiesling
  Cristian Kiesling schreef op dinsdag 17 mei 2011 om 23:32  | reageer

  Hee, leuk artikel! Alleen de titel en de namen kloppen niet, het is 'Help-Portret Nederland' knipoog

 4. Mark
  Profiel  Mark schreef op woensdag 18 mei 2011 om 00:44  | reageer

  Een erg mooi en leuk initiatief!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord