Elja Trum

Het is weer zomertijd; denk aan je camera

zondag 29 maart 2009, 08:45 door | 3,844x gelezen | 8 reacties

ZomertijdAfgelopen nacht is de klok weer een uurtje vooruit gezet. Een uurtje korter slapen dus, maar vanavond is het wel weer langer licht en dat is prettig wanneer je foto's wil maken. Denk er even aan dat je de klok van je camera ook nog op de juiste tijd zet, dat bespaart je waarschijnlijk gedoe achteraf.

Vooral als je met meerdere camera's een shoot doet is het prettig als je klok goed staat. Al is het in zo'n geval ook handig om gewoon voor de shoot standaard even de tijd in de beide camera's gelijk te zetten. Het is dan gemakkelijk de foto's op een chronologische volgorde te zetten ondanks dat de bestandsnummering afwijkt.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op zondag 29 maart 2009 om 11:48

  thnx elja, alle klokken gehad, maar mn camera was ik vergeten!!

 2. Frans van Velzen
  Frans van Velzen schreef op zondag 29 maart 2009 om 15:58

  Mijn insteek is om de camera gewoon op de wintertijd te laten staan. Zodoende heb je altijd een vaste referentie (datum onafhankelijk en dus ook internationaal) en hoef je geen rekening te houden met iedere keer omschakelen.

 3. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 29 maart 2009 om 17:13

  @Frans van Velzen | Als je dan toch een vaste tijd gebruikt, gebruik dan de CET (Central European Time). Hoef je ook niet te klooien met de tijdzones als je met een GPS aan de gang gaat.

 4. SchizoDuckie
  SchizoDuckie schreef op zondag 29 maart 2009 om 17:58

  Net m'n 450d gechecked, die heeft m automagisch omgezet vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.