Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Infographic; de geschiedenis van fotografie

dinsdag 20 november 2012, 23:04 door | 6.238x gelezen | 2 reacties

Zo'n 186 jaar geleden werd de eerste foto genomen. Deze eerste foto had een belichtingstijd van acht uur. Sindsdien is er heel wat verandert; inmiddels worden er per dag meer dan een miljard foto's genomen wereldwijd. Deze infographic neemt je mee van het begin tot een blik in de nabije toekomst..

Infographic: Is Photography Dead

De Sony Cybershot camera uit 1996 die hierboven in de infographic staat; daarmee heb ik nog foto's gemaakt. Mijn vader had zo'n camera en ik heb er aardig wat 0,9 megapixel foto's mee gemaakt.. De Infographic is gemaakt door Overgram, een app waarmee je mooie teksten kunt toevoegen aan je foto's voordat je deze deelt via Instagram.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Ester
  Ester schreef op woensdag 21 november 2012 om 00:05  | reageer

  Leuke infographic!

 2. Robert
  Profiel Robert schreef op woensdag 21 november 2012 om 17:24  | reageer

  De boodschap van Overgram is natuurlijk vooral commercieel bedoeld. Maar nee, de fotografie is inderdaad niet dood, fotografie is - dankzij de mobiele telefoon - meer levend dan ooit.

  De traditionele fotografie zal wel een steeds minder belangrijke rol gaan spelen, nu iedereen zelf overal foto's van maakt met het mobieltje en bijvoorbeeld meteen op Instagram kan plaatsen.
  Zoals Stephen Mayes, baas van fotoagentschap VII Photo Agency, vorige week in een interview op Wired's RAW File terecht zei: foto's zijn geen "dingen" meer, het zijn nu "ervaringen" die je meteen deelt.

  Ik was zaterdagmiddag op de Dam bij een protest tegen de aanval op Gaza. Tien jaar geleden zag je bij zo'n gebeurtenis alleen een handvol fotojournalisten, nu staan een paar honderd man/vrouw vooral elkaar te fotograferen met de mobieltjes.
  Scherp, onscherp, fotografisch verantwoord - het boeit niet. De foto's gaan rechtstreeks naar Twitter, Facebook of Instagram. De ervaring (kijk allemaal, ik ben nu hier) is wat telt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord