Elja Trum

Infographic: ontwikkelingen binnen de fotografie

zondag 17 juni 2012, 23:12 door | 7.002x gelezen | 1 reactie

Fotografie ontwikkeld zich de laatste jaren erg snel. In een infographic gemaakt door HighTable worden een aantal van deze ontwikkelingen in kaart gebracht. Wist je bijvoorbeeld dat we vandaag de dag in twee minuten meer foto's maken dan in de gehele 19de eeuw?

Of dat we twaalf jaar geleden nog 99 procent van alle foto's analoog namen terwijl dat nu omgekeerd is; nog slechts één procent wordt vandaag de dag analoog vereeuwigd. Meer leuke feitjes in onderstaande infographic.

Snapshot infographic

Bron: F-Stoppers


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Marcel Wiegerinck
    Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op woensdag 20 juni 2012 om 12:43

    Thanks leuk weetje

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord