Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Je fotoapparatuur beheren met RFID-tags

dinsdag 1 november 2016, 23:32 door | 4.776x gelezen | 6 reacties

Het is je vast wel eens overkomen dat je tijdens een shoot ontdekt dat je belangrijke apparatuur thuis hebt laten liggen. GearEye wil dit probleem oplossen door al je apparatuur te voorzien van een RFID-tag en een app te gebruiken waarmee je snel kunt zien of je alles bij je hebt.


Toevallig stond ik vanmiddag nog op een locatie voor opnames om er ter plekke achter te komen dat ik de softboxen voor mijn licht vergeten was. Oeps. De GearEye klinkt dus als een bruikbare oplossing voor mij.

GearEye is gestart met een Kickstarter campagne om de benodigde 60.000 dollar funding te krijgen om echt van start te gaan. Je kunt nu nog voor 119 dollar instappen. Daarvoor krijg je de dongle of de smartphone case en twintig RFID-tags voor je apparatuur.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op woensdag 2 november 2016 om 21:06

  Het wachten is verder nu alleen nog maar op een app die foto's maakt.
  Man man man, zijn we nu echt zo ver gezakt dat we op jeugdige leeftijd al hulpjes nodig hebben om iets te onthouden?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 3 november 2016 om 09:49

  @Martin; Wellicht heb jij een perfect geheugen, maar bij mij wisselt wat ik nodig heb tijdens een shoot vaak per shoot.

  Wat ik van deze app begrijp is dat je meerdere lijstjes kunt aanmaken van gear die je voor een bepaald type shoot mee moet nemen.

  Nu werk ik zelf met (papieren)checklists om te zorgen dat ik niks vergeet, maar soms gaat dat nog mis. Dit zou dan best een handig systeem kunnen zijn die razendsnel checkt of je alles bij je hebt wat je nodig hebt.

  Ik zie er dus het voordeel wel van in. Zeker omdat het je gewoon tijd kan besparen én irritatie omdat je iets vergeten bent.

  Overigens heb ik me nog niet ingeschreven om mee te doen met de kickstarter. Zo hard zie ik de noodzaak zelf dan ook weer niet in. vrolijk

 3. Ikke
  Ikke schreef op donderdag 3 november 2016 om 15:40

  Ik zal het zeker niet aanschaffen, maar misschien gewoon wel handig, omdat je niet alleen wel eens iets vergeet van huis mee te nemen, maar soms ook op lokatie iets achterlaat. Even een snelle check heb ik alles, ipv nerveus door je tasje te graaien. Aardig ideetje!

 4. martinphili
  Profiel martinphili schreef op donderdag 3 november 2016 om 18:42

  Een perfect geheugen heb ik niet, helaas. Verre van dat zelfs.
  Iets vergeten is ook menselijk maar ik loop gewoon voordat ik ergens heen ga mijn spulletjes even langs. Gewoon een kwestie van je gezond verstand gebruiken. Daarvoor heeft een mens toch geen app nodig?
  Maar jij laat toch ook zien dat je je gezond verstand gebruikt met je laatste zin knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.347 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord