Alexander Thijssen

Jongeren en fotografie; de interesse ontbreekt

donderdag 20 december 2007, 09:14 door | 10.177x gelezen | 13 reacties

Jongeren en fotografie, je hoort er niet veel meer van tegenwoordig. Er zijn weinig mensen die tegenwoordig uren aan hun hobby of passie spenderen. Hun tijd gaat vaak op aan msn'en en gamen tot in de late uurtjes. Ik ben zelf ook een persoon die er van houd om een spel achter de computer te spelen, maar mede door deze site is daar wel verandering in gekomen.

Ik ben mezelf steeds meer gaan interesseren in artikelen over fotografie en verschillende camera modellen. Het lijkt me leuk als jongeren ook eens wat meer over fotografie te weten zouden komen. Ik hoop ook dat deze teksten, en die van de andere bloggers op deze website vaker worden gelezen door de jeugd.

Als ze ontdekken wat er allemaal mogelijk is, gaat er een wereld voor hen open. Ik werk zelf nog met een digitale Canon IXUS 70, een prima model om mooie plaatjes mee te schieten, ik houd van een compact model die ik makkelijk mee kan nemen. Binnenkort ben ik ook van plan om mijn eerste spiegelreflex aan te schaffen.

Canon IXUS 70


Voor jongeren geld altijd een regel 'hoe kleiner, hoe beter' als het gaat over de grote van elektronica, tegenwoordig heb je telefoons van een centimeter dik, mp3 spelers die zo groot zijn als de knoop van je jas. Maar zo'n dikke Nikon D40 komt er bij hun niet in.

Ze geven bakken geld uit aan kleding en aan games maar aan een volwaardige camera word niet meer gedacht, dit is jammer. Als ze zich wat meer zouden verdiepen in de wereld van de fotografie dan zullen ze tot de conclusie komen dat dit de kijk op de wereld zeer kan veranderen.

Woning
Je kijk op de wereld veranderen


In mijn komende artikelen zullen vooral bevindingen komen te staan over wat ik allemaal doe in de fotografie. Het liefst fotografeer ik gebouwen en natuur.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

13 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 20 december 2007 om 11:09

  Ik denk dat het niet voor alle jongeren zo zal zijn en daarom denk ik ook dat het niet heel erg handig is om deze post zo te starten. Want ik volg verschillende blogs en daar zitten ook veel blogs bij van jongeren die al heel erg ver zijn met hun passie fotografie.

  Ik geef je wel gelijk dat er veel jongeren zijn die meer richting gamen bezig zijn en dat soort dingen. Maar ik weet niet of het nou zo slecht is, want als iemand bezig wil met fotografie dan komt het wel. Ik ben ook pas twee jaar geleden echt begonnen en ik vind van mijzelf dat ik nu al best ver ben.

 2. Jos de Schiffart
  Jos de Schiffart schreef op donderdag 20 december 2007 om 11:29

  Is het ook niet zo dat het online actief zijn, MSN-en, cameramobieltjes, MP3's met foto afspeelfunctie juist zorgen voor een heel nieuw soort fotografie die bedoeld is om bijzondere/ leuke/ momenten met elkaar te delen? Deze nieuwe soort fotografie laat juist een veel breder (en jong) publiek kennis maken met fotografie en zorgt er uiteindelijk misschien wel voor dat er uiteindelijk veel meer mensen (semi-)professioneel gaan fotograferen.

  Bovendien sluit ik mij bij Robbie aan dat het een beetje kort door de bocht is om alle jongeren over één kam te scheren.

 3. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 20 december 2007 om 11:30

  Ja daar heb je ook weer gelijk in Jos, wat het msn, cameramobieltjes en mp3's!

 4. St&
  St& schreef op donderdag 20 december 2007 om 15:32

  Alexander is cool!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.161 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord