Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Alexander Thijssen

Jongeren en fotografie; de interesse ontbreekt

donderdag 20 december 2007, 09:14 door | 10.729x gelezen | 13 reacties

Jongeren en fotografie, je hoort er niet veel meer van tegenwoordig. Er zijn weinig mensen die tegenwoordig uren aan hun hobby of passie spenderen. Hun tijd gaat vaak op aan msn'en en gamen tot in de late uurtjes. Ik ben zelf ook een persoon die er van houd om een spel achter de computer te spelen, maar mede door deze site is daar wel verandering in gekomen.

Ik ben mezelf steeds meer gaan interesseren in artikelen over fotografie en verschillende camera modellen. Het lijkt me leuk als jongeren ook eens wat meer over fotografie te weten zouden komen. Ik hoop ook dat deze teksten, en die van de andere bloggers op deze website vaker worden gelezen door de jeugd.

Als ze ontdekken wat er allemaal mogelijk is, gaat er een wereld voor hen open. Ik werk zelf nog met een digitale Canon IXUS 70, een prima model om mooie plaatjes mee te schieten, ik houd van een compact model die ik makkelijk mee kan nemen. Binnenkort ben ik ook van plan om mijn eerste spiegelreflex aan te schaffen.

Canon IXUS 70


Voor jongeren geld altijd een regel 'hoe kleiner, hoe beter' als het gaat over de grote van elektronica, tegenwoordig heb je telefoons van een centimeter dik, mp3 spelers die zo groot zijn als de knoop van je jas. Maar zo'n dikke Nikon D40 komt er bij hun niet in.

Ze geven bakken geld uit aan kleding en aan games maar aan een volwaardige camera word niet meer gedacht, dit is jammer. Als ze zich wat meer zouden verdiepen in de wereld van de fotografie dan zullen ze tot de conclusie komen dat dit de kijk op de wereld zeer kan veranderen.

Woning
Je kijk op de wereld veranderen


In mijn komende artikelen zullen vooral bevindingen komen te staan over wat ik allemaal doe in de fotografie. Het liefst fotografeer ik gebouwen en natuur.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

13 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 20 december 2007 om 11:09  | reageer

  Ik denk dat het niet voor alle jongeren zo zal zijn en daarom denk ik ook dat het niet heel erg handig is om deze post zo te starten. Want ik volg verschillende blogs en daar zitten ook veel blogs bij van jongeren die al heel erg ver zijn met hun passie fotografie.

  Ik geef je wel gelijk dat er veel jongeren zijn die meer richting gamen bezig zijn en dat soort dingen. Maar ik weet niet of het nou zo slecht is, want als iemand bezig wil met fotografie dan komt het wel. Ik ben ook pas twee jaar geleden echt begonnen en ik vind van mijzelf dat ik nu al best ver ben.

 2. Jos de Schiffart
  Jos de Schiffart schreef op donderdag 20 december 2007 om 11:29  | reageer

  Is het ook niet zo dat het online actief zijn, MSN-en, cameramobieltjes, MP3's met foto afspeelfunctie juist zorgen voor een heel nieuw soort fotografie die bedoeld is om bijzondere/ leuke/ momenten met elkaar te delen? Deze nieuwe soort fotografie laat juist een veel breder (en jong) publiek kennis maken met fotografie en zorgt er uiteindelijk misschien wel voor dat er uiteindelijk veel meer mensen (semi-)professioneel gaan fotograferen.

  Bovendien sluit ik mij bij Robbie aan dat het een beetje kort door de bocht is om alle jongeren over één kam te scheren.

 3. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 20 december 2007 om 11:30  | reageer

  Ja daar heb je ook weer gelijk in Jos, wat het msn, cameramobieltjes en mp3's!

 4. St&
  St& schreef op donderdag 20 december 2007 om 15:32  | reageer

  Alexander is cool!

 5. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 20 december 2007 om 15:35  | reageer

  je hoort ons ook niets over alexander zeggen toch?

 6. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 20 december 2007 om 15:40  | reageer

  @St&; een echte Alexander fan, nu al? knipoog

  Er wordt volgens mij een goed punt gemaakt in de reacties, waarschijnlijk helpen de moderne gadgets (zoals mobieltjes met camera) juist om de interesse in fotografie te vergroten.

  Zelf ben ik me oveirgens ook pas aan het eind van mijn tienerjaren gaan interesseren in fotografie. Dat was eigenlijk zonde, want toen was mijn vader net gestopt met zijn fotowinkel. vrolijk

 7. Loesschutte.nl
  Loesschutte.nl schreef op donderdag 20 december 2007 om 16:05  | reageer

  Hm, ik vind het ook een beetje kort door de bocht. Er zijn naar mijn idee juist best veel jongeren met fotografie bezig. Waar ik er 1 van ben. Als ik over sites als hyves surf, dan kom ik juist regelmatig mensen tegen die een passie voor fotografie hebben. vrolijk

 8. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 20 december 2007 om 16:26  | reageer

  Dat is zeker waar wat hyves betreft! Al moet je niet vergeten dat het lang niet voor iedereen passie is nahnah. En dat daar natuurlijk nog best wel een groot verschil in zit. Ook wordt hyves niet alleen meer gebruikt bij de jongeren hoor.

 9. Niels Willems
  Profiel Niels Willems schreef op donderdag 20 december 2007 om 21:26  | reageer

  Als je het over een wat langere periode bekijkt dan heeft de digitale camera het vak of de hobby juist populair gemaakt, ook bij jongeren. Nu heb je een PC nodig en geen DoKa. Toen ik op de middelbae school zat - ja, ja, 20 jaar geleden - had volgens mij bijna niemand fotografie als hobby.

 10. Margo
  Profiel Margo schreef op zondag 23 december 2007 om 19:19  | reageer

  Ik vraag me af of dit waar is. Vroeger, in het analoge tijdperk was de interesse voor de fotografie, volgens mij, juist kleiner. En jong of ouder maakt dan niet veel verschil. Tegenwoordig is het allemaal veel aantrekkelijker met digitale camera's, en waar tegenwoordig een camera een gadget heet was zelfs het woord voorheen totaal onbekend. Jongeren bulken van het geld, kunnen van alles kopen. En ik zou niet durven beweren dat ze nu minder in fotografie zijn geïnteresseerd zijn dan voorheen. Kijk maar eens naar alle blogs!
  Een oudere jongere/jongere oudere.

 11. Derk
  Profiel Derk schreef op maandag 24 december 2007 om 15:17  | reageer

  Ik geloof inderdaad ook wel dat de intresse juist enorm is toegenomen door de digitale camera. Het experimenteren kost nu immers geen film meer en voor speciale effecten heb je geen dure speciaalfilms of een doka meer nodig. Een PC heeft vrijwel iedereen en nu de kwaliteit van digitaal goed genoeg is denk ik juist dat fotografie echt een vlucht heeft genomen. Natuurlijk heb je altijd nog de mensen die denken een world press photo te kunnen schieten met hun mobieltje, maar over het algemeen denk ik dat de hoeveelheid en de kwaliteit van zowel foto's als fotografen is toegenomen...

  Kijk alleen maar eens naar het aantal boeken dat uitkomt over fotografie en beeldbewerking...

 12. gast schreef op donderdag 27 december 2007 om 19:16  | reageer

  Leuk om te lezen, zelf behoor ik tot de categorie 'Jong' en ik kan heel goed begrijpen wat Alexander met zijn post op doeld! Alles gaat tegenwoordig met het mobieltje of op andere wijze waar geen 'echte' camera aan te pas komt.
  Vroeger was het zo een foto camera of een telefoon. vergeet dus niet dat men toen het een of ander had of beide, nu heeft met 2 in 1!

  Ik denk zo te zien aan de reacties dat dit een goed discussie punt is en waar meerdere mensen met hun kijk erop gelijk hebben! En dat men het over een kamp scheren niet te letterlijk moeten opvatten, dat is nou eenmaal Media-taal.

 13. Arend Oosterlee
  Profiel Arend Oosterlee schreef op zondag 4 januari 2009 om 13:56  | reageer

  Beetje oud artikel al, maar ik kwam hem net tegen..
  Ik ben 15 jaar en gek op fotografie! :D

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord