Elja Trum

LinkedIn groep; Professional Photography

vrijdag 29 februari 2008, 10:39 door | 7.206x gelezen | 9 reacties

Eerder schreef ik al eens over de mogelijkheden van social netwerken zoals LinkedIn voor het leggen van contacten met potentiŽle opdrachtgevers. Gisteren heeft LinkedIn haar vernieuwde website actief gezet. Reden voor mij om er weer eens een keertje goed rond te snuffelen en mijn profiel te updaten. Daarbij kwam ik ook de mogelijkheid tegen groepen aan te maken; het leek mij hoog tijd voor een fotografie groep.

Het voordeel van een groep is dat je met iedereen in die groep direct contact op kunt nemen zonder dat je een (redelijk prijzig) betaal abonnement moet hebben. Dat maakt de drempel om contact op te nemen met iemand binnen LinkedIn wat lager. Daarnaast is het natuurlijk erg prettig dat je een groep mensen tezamen hebt die allemaal eenzelfde interesse hebben.

Het maken van een groep binnen LinkedIn is erg eenvoudig en zo gebeurd. Vijf minuten shoppen aan het bestaande LinkedIn logo gaf me een toepasselijk icoontje voor de groep. Binnen een uurtje of vijf was de groep ook nog goedgekeurd door de mensen van LinkedIn. Mijn Professional Photography groep is een feit!

Doel van de groep is dus de communicatie tussen fotografen en mensen die op een andere manier iets met fotografie te maken hebben te vereenvoudigen. Nu zou ik hiervoor iets leuks kunnen bouwen op Photofacts, maar waarom moeilijke doen als er al een dergelijk systeem bestaat en draait. Een netwerk is niets zonder leden, dus meldt je vooral aan.

De eerste nuttige connecties zijn al aanwezig, wat dacht je van bijvoorbeeld Wouter van Zoom.nl en Ardan van CameraPortal.nl.

omschrijving


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op vrijdag 29 februari 2008 om 12:33

  Jippie ook een LinkedIn gebruiker! Ik benut deze om contacten te onderhouden met (oud) collega's uit de vele projecten (in de IT-wereld) te onderhouden...
  Wel oppassen met headhunters... knipoog

 2. gast schreef op vrijdag 29 februari 2008 om 13:12

  Mooi initiatief!

 3. MichaŽl de Bondt
  Profiel  MichaŽl de Bondt schreef op zaterdag 1 maart 2008 om 00:37

  Goed initiatief en bedankt voor de uitnodiging! Ben benieuwd wat hieruit voortbloeit. knipoog

 4. Martin Leijn
  Martin Leijn schreef op zaterdag 1 maart 2008 om 10:39

  Naar aanleidig van artikel ook maar eens aangemeld bij LinkedIn. as ik al een tijdje van plan maar zag het nut er (nog) niet van in. Speciaal één apart e-mail adres aangemaakt om ihgv ongewenste mail dit te kunnen sturen. Ik heb me aangemeld bij the Professional Photography groep maar wordt niet meteen geaccepteerd (reden is dat ik niet alle e-mail adressen heb opgegeven en dat ben ik ook niet van plan). Moet ik me eerst op Photofacts registreren? Wel kan ik een mailtje naar de eigenaar van de groep sturen.

  Wellicht krijgen andere ook een dergelijke melding. Ik stuur de approval mail in ieder geval vanuit linkedin naar de groep eigenaar.

  Groet --> Martin

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord