Elja Trum

Make a Memory zoekt fotografen

dinsdag 27 oktober 2009, 17:20 door | 9.429x gelezen | 17 reacties

De Stichting Make a Memory houd zich bezig met het fotograferen van ernstig zieke, stervende of overleden baby's en kinderen. Dit als aandenken voor familie. De foto's worden gratis aangeboden en de stichting is nog op zoek naar extra fotografen om de dienst over heel het land aan te kunnen bieden.

De stichting wil troost bieden aan ouders door middel van het aanbieden van professionele foto's van hun kind, zodat ze in een later stadium een mooie herinnering hebben. Ze streven naar landelijke bekendheid om op deze manier zoveel mogelijk ouders te bereiken.

De diensten zijn beschikbaar voor ouders van ernstig zieke, stervende of overleden baby's en kinderen. Iedereen kan een verzoek in dienen als er een kind in nood is in hun omgeving. Via de stichting wordt dan een fotograaf gestuurd. Om dit doel te bereiken heeft de stichting in elke provincie professioneel fotografen ter beschikking die binnen drie kwartier de ziekenhuizen in hun omgeving kunnen bereiken. Dag of nacht.

De stichting werkt alleen met professionele fotografen. Dit omdat deze mensen meer ervaring hebben met het werken met klanten. Fotografen werken belangeloos voor de stichting en uiteraard moet je als fotograaf wel redelijk stevig in je schoenen staan.

Met name in Limburg, Leiden, Den Haag, Utrecht en omgeving Alkmaar is er een urgente behoefte aan fotografen om de druk op de reeds beschikbare fotografen te verkleinen. In deze plaatsen zitten veel ziekenhuizen met grote kinderafdelingen. Daarnaast wil men een groep fotografen in Zeeland zodat men ook daar de ziekenhuizen kan gaan benaderen.

Lijkt het je wat dan kun je via de website van de Stichting contact opnemen.

Make a Memory


Bron: Dutchheaven


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. Charles
  Profiel Charles schreef op dinsdag 27 oktober 2009 om 19:33

  Een noemenswaardig initiatief. Je moet het even op je in laten werken maar de professionele fotograaf maakt hier uiteraard het verschil. Zie de link.

 2. Ruud
  Profiel Ruud schreef op dinsdag 27 oktober 2009 om 20:02

  en een lovenswaardig initiatief....wat ik zo bij make a memory heb gelezen wordt het ook erg op prijs gesteld.

 3. MaGi
  Profiel MaGi schreef op dinsdag 27 oktober 2009 om 20:33

  Een mooi initiatief...het lijkt me wel erg zwaar.

 4. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 27 oktober 2009 om 20:35

  Het werk is niet makelijk. Je werkt vaak letterlijk bij nacht en ontij in een krappe ziekenhuiskamer, en dat is niet eens het moeilijkste...
  Maar het is wel dankbaar werk. Je kunt de ouders iets onbetaalbaars geven.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.747 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.747 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.