Erik van Rosmalen

Micro Infinito: schimmels in de hoofdrol in ruimte-timelapse

zaterdag 18 april 2015, 22:10 door | 4.243x gelezen | 0 reacties

Een korte film die eruit ziet als een ruimtereis. Maar in werkelijkheid is Micro Infinito een timelapse video. Met in de hoofdrol: luchtbelletjes en schimmels. De Chileense kunstenaar Philip Klawitter maakte gebruik van minimale middelen om zijn ruimte-illusie te creŽeren.


De sterren in de ruimte zijn gemaakt met behulp van luchtbelletjes in een glas met glycerol. Voor de vlucht over het oppervlak van de planeet bouwde hij een stellage waar hij zijn spiegelreflexcamera in kon ophangen:

MicroPlaneet


"Wat we in de buitenwereld zien is maar een fractie van wat er bestaat. We zien alleen wat er in ons bereik ligt", vertelt Klawitter op zijn website Micro Infinito over dit project. "In dit proces raak je de meeste van die informatie over de schaal kwijt, en simuleer ik de ruimte zonder schaal of referentie."

Bron: The Creators Project

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als redacteur/content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord