Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nederlandse Famatic wil sociale digitale fotolijst maken

woensdag 23 april 2014, 23:11 door | 4.736x gelezen | 0 reacties

De Nederlandse start-up Famatic is een Kickstarter campagne gestart om geld bij elkaar te krijgen voor een digitale fotolijst die op afstand te beheren is. Je kunt de fotolijst bijvoorbeeld neerzetten bij je ouders en er foto's van je kinderen naar toe sturen.

Dit is in elk geval de insteek van de Famatic. Het moet zo heel eenvoudig worden om opa en oma, ook als ze wat minder weten van techniek, regelmatig nieuwe foto's te sturen. Behalve foto's kan de lijst overigens ook video afspelen.

Met behulp van een ingebouwde accu hoeft de lijst niet altijd op een vaste plek te staan. Opa en oma kunnen hem van de houder halen en de nieuwste foto's rustig op de bank bekijken. Het scherm heeft een resolutie van 1024 bij 786 pixels en moet ongeveer 4 uur lang foto's kunnen afspelen terwijl de accu gebruikt wordt.

In onderstaande filmpje wordt het product toegelicht.


Overigens heb ik wel eerder gezien dat er fotolijstjes zijn waar je via internet nieuwe foto's op kunt plaatsen. Echt nieuw is het concept dus niet. Voor 209 dollar kun je alvast een dergelijke lijst bestellen (mits de Kickstarter slaagt). In totaal wil het bedrijf 75.000 dollar ophalen.

Persoonlijk ben ik nog aan het wachten op digitale fotolijstjes die gebruik maken van het zogenoemde e-paper. Hierbij is alleen stroom nodig wanneer het beeld verandert. Je zou dan een lijst op een batterij kunnen maken die het maanden uit houdt. Wellicht een idee voor een Kickstarter project..

Bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord