Elja Trum

Ook bij voedselfotografie voldoende Photoshop gebruik

zaterdag 29 maart 2008, 13:39 door | 7.433x gelezen | 6 reacties

Dat fotomodellen en bekendheden niet meer in een blad verschijnen zonder de nodige aanpassingen in Photoshop is de meeste mensen wle bekend. Dat ook voedsel op foto's in het echt niet zo mooi is als op de meeste foto's maakt de Duitse website Pundo3000 duidelijk; zij kochten honderd producten en vergeleken de inhoud met de foto op de verpakking. Met opvallende verschillen.

Van elk product maakte ze een foto van de verpakking en van het daadwerkelijke product. Het verschil is in veel gevallen extreem. Pundo3000 wijst hiermee op het gemak waarmee voedselfabrikanten met dit bedrog weg komen. Iedereen vind het blijkbaar normaal dat de verpakking geheel niet overeenkomt met het geboden product.

In de meeste gevallen is er volgens mij niet eens sprake van 'Photoshop werk', maar meer van het fotograferen van een totaal ander product. Onderstaande video toont een aantal van de foto's uit de collectie van Pundo3000.Bron: Zoom.nl


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op zaterdag 29 maart 2008 om 13:55

  Ik heb enkele foto's bekeken en heb precies niet veel honger meer vrolijk

  Ik heb ooit eens gehoord dat ze het voedsel ook met speciale spray bespuiten om het een glans te geven. Mogelijk kan dit effect ook in Photoshop bekomen worden.

 2. Pascal
  Pascal schreef op zaterdag 29 maart 2008 om 16:33

  Hahaha grappig stukje zeg,

  Ja vooral met die producten zou het wel eens vies tegen kunnen vallen enzo.
  Maar zeg eens eerlijk als het zo op de verpakking stond zou je het toch echt niet kopen!

  Maar het blijft een feit dat onze colega's in de Food sector ongelooflijk goed kunnen fotograferen, sprayen en photoshoppen.

  zou en dan nu eerst even een vette cheese burger in de magnetron stoppen!

 3. Willy
  Willy schreef op zaterdag 29 maart 2008 om 16:37

  Op de middelbare school hebben we ooit met een opdracht voor handenarbeid voedsel gefotografeerd: Om de voedingsmiddelen "mooi" te houden, bespoten we ze met goedkope haarlak. Daar zit namelijk plastic in, zo verkleurt de boel niet meer. Het werd dus wel een sport om deze gebakjes ergens neer te leggen, op een afstandje staan kijken en hopen dat iemand zou "happen". Lekker, joh! knipoog

 4. Bart
  Profiel Bart schreef op zondag 30 maart 2008 om 10:24

  Haha, dit is echt zo grappig.
  En een beetje triest natuurlijk.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord