Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Ophef over uitslag beste Fotolog Dutch Bloggies 2007

donderdag 22 maart 2007, 20:51 door | 5.803x gelezen | 1 reactie

Onder fotologgers is ophef ontstaan over de uitslag (en dan voornamelijk het juryrapport) van de Dutch Bloggies 2007. Uit het juryrapport bleek dat er eisen waren aan het fotolog waar niemand van te voren iets van wisten. De website van de winnaar lijkt vervolgens ook nog eens niet echt te voldoen aan de genoemde criteria.

De door de jury als winnaar gekozen weblog is die van Guido van Nispen.
Opmerkelijk is dat deze winnaar door de jury genomineerd is. Dat lijkt me inderdaad niet echt een gebruikelijke gang van zaken.
Dat de eigenaar van Gnispen ook de maker schijnt te zijn van de header voor de Dutch Bloggies Live site maakt het geheel natuurlijk nog wat dubieuzer.

Ook wordt er in het juryrapport redelijk denigrerend gesproken over andere fotologs:
'De overige nominé’s stonden helaas nog verder weg van hoe we willen dat een fotolog er uitziet. Gek dat fotografie zich zo enorm ontwikkelt en dat daarvan in de wereld van de weblogs zo weinig valt te genieten.'

Zelf moet ik toegeven dat ik me goed kan vinden in het commentaar van de fotologgers over de uitslag. Nu heb ik eigenlijk altijd al heel weinig gehad met fotologs (vreemd he, als je zelf een fotografie weblog opzet), maar zowel de website van de winnaar als die van de runnerup Thomas Schlijper vind ik niks bijzonders hebben.

Persoonlijk spreekt de derde kandidaat die positief genoemd wordt me dan meer aan. Fotolog blikveld.net ziet er strak en overzichtelijk uit en bevat mooie foto's die telkens voorzien worden van aangenaam leesvoer. Ook de fotolog van Jelle-Jan van Veelen had wat mijn betreft meer kans mogen hebben.

Overigens is Photofacts nog niet eens door de nominatieronde gekomen van een van de andere thema's waarvoor ik Photofacts had aangemeld.

Vervelend voor Guido dat zijn overwinning overschaduwd wordt door de commotie omtrent de uitslag. Net als alle anderen genomineerden doet Guido natuurlijk ook dagelijks zijn best om een mooi en interessant weblog neer te zetten.

Weblog van Guido van Nispen
Weblog van Guido van Nispen


Bron: Dutch Photo Zone

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. PaRi-Ja
    PaRi-Ja schreef op zondag 25 maart 2007 om 09:00  | reageer

    Inderdaad een heel vreemd verhaal allemaal. Misschien is er wel een wedstrijd lopende van: meest vreemde regels zelf bedenken en vervolgens niet uitvoeren.
    Als dat het geval zou zijn, maken ze in ieder geval een hele goede kans. Tenminste als ze iets voor de pagina hebben ontworpen. vrolijk vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord