Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels Willems

Praten tegen de Samsung Digimax i7

vrijdag 27 juli 2007, 20:35 door | 7.152x gelezen | 0 reacties

Een opmerkelijke camera: de Samsung Digimax i7. De digitale camera heeft een draaibaar beeldscherm dat de camera van functie laat veranderen. In zijn normale stand is het een mp3-speler. Draai je het scherm 90 graden, dan wordt het een multimedia- of videospeler. Nog eens 90 graden draaien en - eindelijk - je hebt een digitale camera.

Voor mobieltjes zijn extra's als een camera en mp-3speler zo'n beetje standaard tegenwoordig. Sommige fabrikanten maken het nog bonter. Zij produceren toestellen waarmee je je haar kunt kammen, je hartslag kunt meten of je calorieverbruik kan controleren. Kruisbestuiving tussen de gsm- en de camera-afdeling bij Samsung heeft waarschijnlijk geleid tot de Digimax i7. Ik denk niet dat dit idee uit de keuken van Nikon of Pentax had kunnen komen.

De vraag is of het nu een leuke camera oplevert. De testen van de Samsung i7 die ik heb gelezen, wijzen uit van niet. "A gimmick too far", meldt T3. Het blad geeft een zeldzame twee van de vijf punten. "Ein witziges Spielzeug", volgens Chip. Geen goede grap overigens, want ook daar een lage score (54/100). Andere magazines zijn al evenmin enthousiast. Op het Franse Declic Photo Magazine na. Een uitzondering bevestigt ook hier de regel.

En dan is er natuurlijk nog de 'mobiliteitskwestie'. Een mobieltje is compact, handzaam en heb je eigenlijk altijd bij je. Het is dus logisch dat dit apparaat wordt volgestopt met gadgets. Ik vraag me af hoeveel mensen ik ga tegenkomen, die de i7 meenemen in de trein om een podcast te beluisteren. Nee, Samsung heeft hier een camera gemaakt "omdat ze hem kunnen maken", maar niemand heeft de vraag gesteld "waarom?".
Je moet nog oppassen dat je niet voor gek loopt als je de camera gebruikt als dictafoon. Echt waar, ook dat kan de i7.

Samsung Digimax i7

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord