Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Rejouer; film gemaakt met de Panasonic GH1

zaterdag 11 juli 2009, 23:54 door | 5.020x gelezen | 4 reacties

Steeds meer fotocamera's krijgen de beschikking over een videofunctie, vaak al met full-HD videobeelden. Deze camera's worden ook al volop gebruikt door filmmakers, iets dat we eerder al zagen bij de Canon 5D mark II en de Nikon D90. Er is nu ook reeds een volledige film geschoten met een Panasonic GH1. Deze micro four-thirds camera is een camera die tussen een spiegelreflex en een compactcamera in valt.

De film is gemaakt door onafhankelijke filmmaker Liam Finn en is vooral gemaakt om te laten zien wat dit type camera kan betekenen voor filmmakers. Liam heeft overigens niet de standaard objectieven van Panasonic gebruikt, maar middels een adapter heeft hij er Dalsa Digital objectieven op gebruikt.

De trailer van de film is hieronder te bekijken.Hoewel de beelden allemaal prima zijn, vind ik de trailer niet echt uitnodigen om naar de film te gaan kijken. Dat is natuurlijk ook persoonlijk. Behalve de trailer is er ook een behind the scenes filmpje beschikbaar gemaakt. Hierin is goed te zien hoe compact de filmopstelling met een Panasonic GH1 wordt. Vergeleken met een traditionele filmopstelling dan tenminste..Grappig detail is dat deze behind the scenes geschoten is met een Canon 5D mark II.

Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 12 juli 2009 om 09:19  | reageer

  Voor die filmers weer een aardige vingeroefening. Maar of ze de kijkers naar beide filmpjes hier nu een plezier mee doen?

 2. EdC
  EdC schreef op zondag 12 juli 2009 om 10:33  | reageer

  Het lijkt wel fotografie: iedereen kan nu filmen. knipoog

 3. Hans
  Profiel Hans schreef op zondag 12 juli 2009 om 12:36  | reageer

  FF wat anders: Nikon Roadmap

  grt, Hans

 4. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op dinsdag 14 juli 2009 om 10:32  | reageer

  Ik vind het toch altijd jammer wanneer er in sommige shots geen gebruik gemaakt wordt van een statief, dat kan mij erg storen als zo'n beeld maar blijft schokken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord