Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Sensor probleem met sommige Pentax K-5 camera's

vrijdag 28 januari 2011, 07:58 door | 5.831x gelezen | 5 reacties

Pentax Japan heeft alle eigenaren van de Pentax K-5, waarbij er een probleem aanwezig is in de sensor van de camera, haar excuses aangeboden. Door een fabricage fout zitten er kleine vlekjes op de genomen foto's die lijken op waterdruppels. Alle bezitters van de Pentax K-5 die dit probleem hebben mogen hun camera gratis ter reparatie aanbieden bij een Pentax Service Center.

Het probleem zit in de eerst uitgebrachte lading van de camera. De vlekken zijn op geen enkele manier te verwijderen, ook niet met sensor reiniging.

Pentax K-5

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

5 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 28 januari 2011 om 09:36  | reageer

  Een vlekje op je Pentax is altijd nog beter dan een Prius die op hol slaat; de Japanners letten niet meer zo goed op als een jaar of tien terug geloof ik...

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op vrijdag 28 januari 2011 om 11:04  | reageer

  @Ton: Maken die japanners echt alles zelf of hebben ze ook een fabriekje bij je in de buurt staan voor die pentax sensors? vrolijk

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 28 januari 2011 om 18:52  | reageer

  @Arno
  Ik denk dat de Japanners Chinezen censors laten maken. Handjes zijn hier(nog) goedkoop. Chinezen zijn nog meer makers dan bedenkers zoals Japanners. Maar ik zie dat met 'n paar jaar wel veranderen. Let op, de Chinezen komen eraan!

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op vrijdag 28 januari 2011 om 23:35  | reageer

  Ik hoor hier toch andere verhalen (vrienden van me werken bij NXP, Philips en ASML). Chinezen zijn heel erg goed in het kopieren en produceren maar missen het brein. De micro en nanochips uit nederland kunnen ze zelfs nano laagje voor laagje ontleden wat wij weeer niet kunnen maar het bedenken wil maar niet lukken. Net als de LED en plasma schermtechnologie, ze hebben de materialen maar niet het brein. Samenwerken met het westen blijft winst voor beide partijen.

  Oh ja vandaag in de Telegraaf, de chinese keuken verdwijnt uit Nederland, wel jammer want ik ken toch een paar echt goede chinese restaurants maar ja die zitten nog steeds wel vol.

 5. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 29 januari 2011 om 09:16  | reageer

  @Arno
  We zijn een beetje of topic maar Niels trekt dat wel denk ik.

  De Chinezen hebben nog een weg af te leggen. Ik kan me nog herinneren dat de Japanners lang geleden ook met kopieën Europa wilde veroveren. Wij deden daar wat meewarig over maar inmiddels heeft Japan een leidende positie als het gaat om technologie. Het resultaat van harder werken dan Europeanen.

  Chinezen zijn ook harde werkers en ze willen vooruit. Daarnaast barsten ze van het geld. Vorig jaar hebben ze meer leningen verstrekt aan derde wereld landen dan de Wereldbank. Da's niet eerder voorgekomen. Ze hebben de middelen om technologie te kopen en daardoor hun ontwikkeling te versnellen.

  De Westerse technologie is in veel opzichten (nog) superieur vergeleken met de Chinese maar wat heb je daaraan als je economie in het slop zit en overheidschulden de pan uitrijzen? Juist, je kennis verkopen aan de Chinezen. Want de Chinezen hebben een ding van de Yankees geleerd: Money Talks...

  Jammer dat de Chinese keuken verdwijnt in Nederland. Wellicht het gevolg van overpopularisering afgelopen decennia. Wij vonden vooral Sea Palace in A'dam top! Hier in China is het elke dag feest met dat overheerlijke, gevarieerde eten. Ik wil voorlopig niet terug naar de aardappels met snijbonen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord