Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Snappgrip: volledige controle over je telefooncamera

zondag 23 december 2012, 13:53 door | 5.661x gelezen | 2 reacties

Leuk, foto's maken met je mobiele telefoon. Maar niet echt ergonomisch en stabiel, als je een 'echte' camera gewend bent. Dat moeten ook de bedenkers achter het Kickstarter-project Snappgrip gedacht hebben: ze ontwikkelden een 'grip' voor de iPhone en de Galaxy S3, die van een telefoon net ietsje meer camera maakt.

Snappgrip

Functionaliteiten


De Snappgrip is in feite een combinatie van een hoesje voor de telefoon en een losse grip die daarop schuift, zodat een een iPhone (4 of 5) of een Samsung Galaxy S3 een handgreep krijgen. Daardoor heeft het platte telefoontoestel iets meer weg van een camera. Maar de Snappgrip biedt ook extra functionaliteit: een ontspanknop om mee af te drukken en te focussen bijvoorbeeld, de mogelijk om te zoomen, verschillende automatische standen te selecteren en een tripod mount aan de onderkant.

Bovenaanzicht

Bediening


De bediening van de greep loopt via BlueTooth en een app. Als je de Snappgrip niet gebruikt, klik je de greep gewoon los van de case en je hebt weer een 'gewone' telefoon. De Brit die het project bedacht, heeft 18.000 pond nodig om op te starten. Als Snapgripp het redt, start de productie al in februari 2013.

Een korte video met uitleg:


Handig?


Een fatsoenlijke methode om een telefoon vast te houden tijdens het fotograferen is zeker handig. Helemaal als de grip ook nog functionaliteit heeft, zoals de vertrouwde ontspanknop. Hier is ook absoluut een markt voor lijkt me.

Ik twijfel er ook niet aan dat ze de limiet gaan halen van 18.000 pond (bij het schrijven van deze blog, nadat het project 3 dagen online staat, staat de teller al op bijna 3.000 - met nog 36 dagen te gaan).

Vooraanzicht

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

2 reacties

  1. Jacko
    Jacko schreef op maandag 24 december 2012 om 10:01  | reageer

    Lijkt mij een super ding! Mijn werkgever schafte voor mij een iPhone 5 aan en die was ik al van plan om veel als 'camera' te gaan gebruiken. Wordt nu alleen maar leuker!

  2. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 24 december 2012 om 10:28  | reageer

    @Jacko: Dan kan ik je aanbevelen een 'pledge' te doen: dat je nu al betaalt via Kickstarter. Dan kun je bijvoorbeeld een goedkopere krijgen straks, of een versie met meer extra's. Want ik denk dat dit project er wel komt!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord