De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Erik van Rosmalen

Tutorialvideo's op je cameradisplay

zondag 22 juli 2012, 16:29 door | 4.580x gelezen | 1 reactie

Sta je op locatie en weet je even niet meer hoe het moet? Met een Canon-camera zit je goed. Mits je de juist tutorial op je compact flash kaart hebt meegenomen. Canon biedt nu per camera namelijk 'On-Camera Tutorials'. Instructie video's die direct op je camera te bekijken zijn.

Per cameratype vind je op de website van Canon diverse downloadable content (DLC). Tussen deze DLC worden ook korte tutorial video's aangeboden. Voor de Canon 5D mark II vind je ze bijvoorbeeld hier. Hoe update je je firmware, hoe gebruik je de custom modes, enzovoort.

Canon videotutorial

Toegevoegde waarde? Leuk bedacht, maar: nee, niet echt dus. Want wie zet er nou korte video's over naar zijn camera, om ze daar te bekijken?

Gemiste kans


Als je weet dat gebruikers een video echt op het display van hun camera bekijken, kun je daar gebruik van maken. Een beetje zoals Samsung doet in de onderstaande video over de 'beste' manual voor een mobiele telefoon. Omdat het toestel in het boekje past, wordt de uitleg duidelijker.


Dat had ook op het display gekund bij Canon. Nu is het bij Canon vooral nog een online filmpje dat je ook op een kleiner cameradisplay kunt bekijken... met het nadeel dat je niet gelijktijdig de getoonde stappen kunt volgen! De toevoeging 'on-camera' had Canon dus net zo goed achterwege kunnen laten!

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als redacteur/content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

1 reactie

  1. Marcel
    Marcel schreef op zondag 22 juli 2012 om 16:40

    De "quickguides" die Canon ook daar beschikbaar stelt vind ik fijner werken en ik heb ze in een vakje zitten van mijn fototas.
    Als ik moet spieken zoek ik het papier erbij en kan direct aan de slag zonder dat ik eerst vooruit en dan weer achteruit en weer vooruit moet spoelen om het juiste item te vinden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord