Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Voor de liefde voor oude films

zaterdag 7 januari 2017, 14:14 door | 3.973x gelezen | 0 reacties

Het is geen geheim dat ik gek ben op strips, horror en Science fiction films, et cetera. Dus wanneer ik de kans krijg om hier in mijn werk/foto's iets mee te kunnen doen ben ik altijd super blij vrolijk.

Cosplay 32667


Tijdens een recente cosplay shoot die we hebben gedaan, was één van de modellen verkleed als de bruid van Frankenstein, en hoewel ik nauwelijks enige toevoegingen/veranderingen heb gedaan, schreeuwt deze foto gewoon om wat extra bewerking. Het eindresultaat zie je hierboven, en hieronder is het origineel.

Cosplay 32667


Dit is al wel de bijgewerkte foto natuurlijk maar dan nog steeds in kleur. Wat ik gedaan heb?

Het model is gefotografeerd tegen een zwarte achtergrond, met alleen maar rook, op een houten vloer (de vloer in onze studio). Ik heb verschillende stukken gras gebruikt uit andere foto's om de vloer te veranderen in een meer "realistische" ondergrond voor het model om op te staan.

Daarna heb ik gekeken naar foto's die ik genomen heb tijdens verschillende trips en vond ik het kruis en kasteel, die zijn perfect voor wat ik hier wilde en dus heb ik deze ingevoegd in de achtergrond. Het kasteel is overdag gefotografeerd (en het kruis ook) dus deze heb ik een stuk donkerder gemaakt.

Ik heb besloten om de lucht echt zwart te laten voor een griezelige sfeer, dus de originele lucht heb ik uit de foto met het kasteel geknipt.

Toen ik de foto nam wist ik al dat het een zwart-wit foto ging worden, dus ben ik vervolgens aan de slag gegaan met Alien Skin Exposure X en heb ik de look verandert in iets wat meer paste bij het idee dat ik had. Dat was een kruising tussen een oude filmposter en iets uit de jaren 50-70's tv shows.

Kan het beter? Natuurlijk kan dat, ik doe niet veel met compositing en dit is allemaal samengevoegd in een paar minuten, echter... Zoals je misschien wel opgevallen is in onze vlogs en Social Media posts, hebben we recentelijk nog een Cintiq aan onze spullen in de studio toegevoegd.

En dat heeft een reden... De tijd verandert en ik wil mezelf blijven uitdagen dus tijdens de komende maanden ga ik meer van dit soort shots en foto's toevoegen aan mijn portfolio/werk...

Geen zorgen, ik ga niet beginnen met modellen fotograferen voor grijze naadloze achtergronden en alles fotoshoppen, ik geloof nog steeds dat het grootste deel van de foto goed moet zijn vanuit de camera, maar ik heb het in de planning staan om mijn passie voor tekenen en fotografie meer samen te voegen.

Wie weet wat er gaat gebeuren...


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord