Elja Trum

Voortreffelijke fouten; de DSM van codec errors

zondag 17 mei 2015, 12:59 door | 3.947x gelezen | 2 reacties

Barry van der Rijt is kunstenaar en videograaf. Hij raakte gefascineerd door afwijkingen die hij tegen kwam in videobeelden. Die fascinatie resulteerde in een collectie van 665 unieke afbeeldingen van alle codec errors die hij tegen kwam en voorzag van een 'DSM' label. Nu wil hij die gaan uitbrengen in een boek.


DSM staat voor de Amerikaanse Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Hier staan de labels die gehangen worden aan mensen die 'anders zijn'. Bijvoorbeeld ADHD, Autisme of PDD-NOS.

Barry ziet in de afwijking juist de schoonheid. Hij wil de wereld laten zien dat afwijkingen ook ontzettend mooi kunnen zijn. In een onderzoek van twee jaar legde hij duizenden afbeeldingen vast van digitale filmafwijkingen.

Ge´nspireerd op de DSM groepeerde hij de afwijkingen met een positief label. Want ook al wijken deze codec errors af van wat men verwacht van digitale film, dat betekent nog niet dat ze mislukt zijn.

Crowdfunding


Barry wil met zijn boek de kijk op afwijkingen positief veranderen. Hiervoor wil hij de afbeeldingen die hij heeft gemaakt gaan uitbrengen in zijn eigen DSM, de DMCO-I. Dat staat voor Diagnostic Manual of Codec Orders.

Je kunt hem helpen door zijn project Exquisite Errors financieel te steunen (en daar iets voor terug te ontvangen) via Voor de Kunst. Voor meer informatie kun je ook kijken op zijn website.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Leonie
    Leonie schreef op zondag 17 mei 2015 om 13:28

    Mooi project! Ik steun het! Hopelijk volgen er meer, zodat het boek uitgegeven kan worden.

  2. Michael
    Profiel  Michael schreef op zondag 17 mei 2015 om 15:59

    Bijzonder project! Ik steun het ook. Kijk ook naar de leuke tegenprestaties die Barry biedt, bij een (geringe) donatie.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord