Elja Trum

Vuurwerk fotograferen

vrijdag 27 december 2013, 23:19 door | 9.076x gelezen | 1 reactie

Nog een paar dagen en dan begint het nieuwe jaar weer. Uiteraard start het jaar weer met vuurwerk en champagne. Persoonlijk heb ik er niet meer zo veel mee, maar het betere siervuurwerk is natuurlijk wel gewoon mooi om naar te kijken, en om te fotograferen uiteraard.

Twee jaar geleden schreef ik het artikel tien tips voor het fotograferen van vuurwerk. Daar verwijs ik nu graag even naar terug voor iedereen die aanstaande dinsdagnacht graag aan het fotograferen gaat.

Fireworks
Fireworks by Nigel Howe

En als je op 1 januari weer uitgeslapen bent en je de foto's aan het bewerken bent, dan is dit artikel over het samenvoegen van vuurwerkfoto's wellicht nog handig. Hierin laat ik zien hoe je eenvoudig in Photoshop meerdere vuurwerkfoto's kunt samenvoegen zodat je de zwarte lucht wat meer kunt vullen. Ook leuk in combinatie met een (wellicht eerder genomen) nachtfoto.

Alvast een prettige jaarwisseling en pas een beetje op met het vuurwerk!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. frederic
    Profiel frederic schreef op dinsdag 31 december 2013 om 17:33

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.550004655092942.1073741855.549094678517273&type=3
    deze vuurwerk foto's zijn dit jaar genomen zonder statief wat vinden jullie er van

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord