Elja Trum

Vuurwerk fotograferen

vrijdag 27 december 2013, 23:19 door | 7,564x gelezen | 1 reactie

Nog een paar dagen en dan begint het nieuwe jaar weer. Uiteraard start het jaar weer met vuurwerk en champagne. Persoonlijk heb ik er niet meer zo veel mee, maar het betere siervuurwerk is natuurlijk wel gewoon mooi om naar te kijken, en om te fotograferen uiteraard.

Twee jaar geleden schreef ik het artikel tien tips voor het fotograferen van vuurwerk. Daar verwijs ik nu graag even naar terug voor iedereen die aanstaande dinsdagnacht graag aan het fotograferen gaat.

Fireworks
Fireworks by Nigel Howe

En als je op 1 januari weer uitgeslapen bent en je de foto's aan het bewerken bent, dan is dit artikel over het samenvoegen van vuurwerkfoto's wellicht nog handig. Hierin laat ik zien hoe je eenvoudig in Photoshop meerdere vuurwerkfoto's kunt samenvoegen zodat je de zwarte lucht wat meer kunt vullen. Ook leuk in combinatie met een (wellicht eerder genomen) nachtfoto.

Alvast een prettige jaarwisseling en pas een beetje op met het vuurwerk!

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts en auteur van een boek over zwart-wit fotografie. Hij is fulltime actief met Photofacts, Photofacts Academy en Teslafan. Elja's foto's vind je op Instagram, hij is getrouwd met Sara en vader van Mika en Vera.

1 reactie

  1. frederic
    Profiel frederic schreef op dinsdag 31 december 2013 om 17:33

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.550004655092942.1073741855.549094678517273&type=3
    deze vuurwerk foto's zijn dit jaar genomen zonder statief wat vinden jullie er van

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

48.661 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.