Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

320 gigapixel foto van London

dinsdag 26 februari 2013, 23:19 door | 6.475x gelezen | 1 reactie

Het is al weer even geleden, maar er is weer een nieuwe recordhouder verschenen met de grootste panorama foto. Dit keer het London het onderwerp en zijn er vier Canon 7D camera's gebruikt voorzien van Canon 400mm f/2.8 L IS II objectieven (met daarbij 2.0x extenders) om in totaal 48.640 foto's te schieten.

Bt pano london

De foto's zijn genomen vanaf een zendmast van British Telecom met behulp van een Claus Rodeon VR ST panoramarobot. Met behulp van Kolor Autopano Giga 3 software werden de foto's aan elkaar geplakt op een stevige computer voorzien van 16 processoren en 256 gigabyte aan geheugen.

De 360 graden panormara foto is op een typische Engelse dag gemaakt; er is dus geen straaltje zon te bekennen. Dat maakte natuurlijk de belichting wel wat gemakkelijker. Wel is de foto hierdoor wat saai en het HDR effect dat ze gebruikt hebben helpt hierbij ook al niet. Als je ver genoeg inzoomt krijg je overigens wel de originele beelden te zien.

Uiteraard is het detail in de foto indrukwekkend. Je kunt voor je gevoel bijna oneindig inzoomen. Toch ben ik er voor om in de toekomst niet voor nog meer gigapixels te gaan, maar liever voor gewoon een indrukwekkend mooie gigapixel foto!

» Bekijk de foto hier

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Brian
    Brian schreef op dinsdag 26 februari 2013 om 23:47  | reageer

    Ik blijf het indrukwekkende foto's vinden. Vind het alleen wel jammer dat nu net het enige waar ik meteen op inzoomde (het reuzenrad), niet goed verwerkt is. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord