Elja Trum

Dordrecht in 360 graden panorama's

vrijdag 24 april 2009, 23:45 door | 6.279x gelezen | 6 reacties

Een bezoekje aan Dordrecht is niet langer nodig, het kan tegenwoordig virtueel. Op de site Dordrechttoer.nl kun je alle toeristische trekpleisters van de stad bekijken. De site is een initiatief van Olaf Geysendorpher van het bedrijf O-Mega.

De eerste foto's werden gemaakt door Patrick Kool van O-Mega, maar inmiddels werken ook andere fotografen aan het project. Het bedrijf wil niet stoppen bij Dordrecht; Haarlem, Utrecht en Delft staan op de to-do list.

De 360 graden foto's zijn van behoorlijke hoge kwaliteit. Dat zie je ook wel eens slechter. Ook de site zelf ziet er netjes uit. Wat dat betreft is de site zeker een bezoekje waard.

De website maakt gebruik van de krpano, een op Flash gebaseerde viewer voor 360 graden foto's. De payoff 'Alles draait om Dordrecht' is leuk gevonden, maar helaas draait het na even rondhangen op de site ook daadwerkelijk voor je ogen. Het is namelijk niet echt mogelijk de panorama's (voor langere tijd) stil te zetten..

Dordrecht 360 graden toer


Bron: Dutchcowboys


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Kenneth Verburg
  Profiel  Kenneth Verburg schreef op zaterdag 25 april 2009 om 05:52

  Leuk initiatief, kan ik nog eens in mijn geboortestad rondkijken. Je kunt de toer trouwens stilzetten door even in het beeld te klikken.

 2. Kenneth Verburg
  Profiel  Kenneth Verburg schreef op zaterdag 25 april 2009 om 05:54

  Owja, alleen als je niet de muisknop ingedrukt houdt gaat hij toch weer draaien, hmmm...

 3. Fred
  Fred schreef op zaterdag 25 april 2009 om 07:38

  Ik kwam laatst deze tegen, die zag er ook wel goed uit (en draait tenminste niet).

 4. Mattijs
  Profiel Mattijs schreef op zaterdag 25 april 2009 om 15:04

  Erg grappig dat de site begint met een foto gemaakt vanaf het veerplein in Zwijndrecht. Ik kan mijn oude huis nog zien vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.