Elja Trum

Gigapixel panorama tijdens de inauguratie van Obama

woensdag 28 januari 2009, 20:51 door | 5.834x gelezen | 0 reacties

We hadden al aandacht geschonken aan de inauguratie van Obama, maar vanuit meerdere hoeken kreeg ik nog door dat er een enorme panoramafoto van het evenement beschikbaar is. 1.474 megapixels, om precies te zijn. Geschoten door David Bergman. Deze wil ik jullie natuurlijk ook niet onthouden.

De foto is gemaakt met een Gigapan Imager, een kleine panoramarobot die automatisch honderden foto's achter elkaar kan nemen (te koop voor zo'n 380 dollar). De foto's zelf zijn genomen met een Canon G10. In totaal werden 220 foto's genomen en door de Gigapan software aan elkaar gestitched in ruim 6 uur tijd.

In het eindresultaat zitten wonderbaarlijk weinig foutjes en het is een indrukwekkende panorama geworden. Hieronder kun je de panorama bekijken. Gebruik je muis en de controls om elke pixel van de foto te bekijken.


Obama's inauguratie door David Bergman


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.737 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.737 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.