De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Langste panorama foto; Amsterdamse grachten

donderdag 22 mei 2008, 20:18 door | 10.668x gelezen | 1 reactie

Aanstaande zaterdag, 24 mei, organiseert Microsoft in samenwerking met Zoom.nl, Kodak en Canon een bijzonder fotografie evenement in Amsterdam. Vanaf een boot gaan fotografen de langste panoramafoto ter wereld maken. Over een lengte van 8 kilometer wordt alles op de gevoelige plaat gelegd en achteraf zal het resultaat met behulp van Windows Live Gallery software aan elkaar gestitched worden.

Overigens lijken me de foto's ook geschikte data voor gebruik in Microsofts Photosynth, maar blijkbaar is dit nog niet door Microsoft zelf bedacht.

Met het eindresultaat hopen de initatiefnemers op een plekje in het Guinness book of records. De 40 plaatsen op de boot zijn hoogstwaarschijnlijk al vergeven, maar mocht je in de buurt zijn dan is het wellicht leuk om jezelf te vereeuwigen op deze panorama.

Het begint allemaal om 12 uur 's middags in de Rode Hoed in Amsterdam met een briefing. Daarna kan de pret beginnen aan boord van een schip. Na de rondvaart zijn er nog een aantal keynotes en maken alle deelnemers kans om prijzen te winnen.

Het evenement is onderdeel van de Photo of Europe-actie, die door Windows Live en MSN onlangs is opgestart. Hierin kunnen amateurfotografen uit heel Europa foto's maken en die vervolgens samensmelten in Photo Gallery, om daarmee tot de mooiste panorama van Europa verkozen te worden. Je kunt dus ook zelf nog je eigen panorama insturen voor deze wedstrijd.

Microsoft; Photo of Europe


Bron: Pietel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. gast schreef op donderdag 22 mei 2008 om 20:25

    Op een ander forum merkte iemand op dat er al een veel langer, groter panorama bestaat: Google Earth!! knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord