De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Microsoft werkt verder aan Photosynth

donderdag 14 augustus 2008, 19:16 door | 5.336x gelezen | 1 reactie

Ruim een jaar geleden geschreven we al over Microsoft Photosynth. Photosynth is een stukje software waarmee honderden of zelfs duizenden verschillende foto's van een locatie of object samengevoegd worden tot een geheel. Met Photosynth kun je vervolgens door deze foto's navigeren. Microsoft heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten en er is recentelijke een nieuwe demovideo verschenen van het programma.

In de video is te zien welke nieuwe ontwikkelingen er zijn gemaakt. Hier zitten een aantal goede verbeteringen in die het gebruik van Photosynth veel prettiger zullen maken. Zo wordt er rekening gehouden met hetzelfde soort foto's, de belichting en worden objecten vastgezet in de ruimte zodat je er soepeler omheen kunt bewegen. Ook zijn er een aantal voorgedefineerde paden per object die voor een mooie beeld zorgen.Overigens is er van deze nieuwe ontwikkelingen helaas weinig te zien op de Photosynth website. In het blog is al sinds september vorig jaar niks meer geschreven en de demo's die online staan zijn niet verandert.

Het wachten is nog steeds op een doe-het-zelf versie waarbij je met je eigen fotocollecties dergelijke 3D objecten kunt aanmaken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. MichaŽl de Bondt
    Profiel  MichaŽl de Bondt schreef op zaterdag 16 augustus 2008 om 23:08

    Ziet er in íeder geval veelbelovend uit! :-D

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord