Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Microsoft werkt verder aan Photosynth

donderdag 14 augustus 2008, 19:16 door | 5.817x gelezen | 1 reactie

Ruim een jaar geleden geschreven we al over Microsoft Photosynth. Photosynth is een stukje software waarmee honderden of zelfs duizenden verschillende foto's van een locatie of object samengevoegd worden tot een geheel. Met Photosynth kun je vervolgens door deze foto's navigeren. Microsoft heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten en er is recentelijke een nieuwe demovideo verschenen van het programma.

In de video is te zien welke nieuwe ontwikkelingen er zijn gemaakt. Hier zitten een aantal goede verbeteringen in die het gebruik van Photosynth veel prettiger zullen maken. Zo wordt er rekening gehouden met hetzelfde soort foto's, de belichting en worden objecten vastgezet in de ruimte zodat je er soepeler omheen kunt bewegen. Ook zijn er een aantal voorgedefineerde paden per object die voor een mooie beeld zorgen.Overigens is er van deze nieuwe ontwikkelingen helaas weinig te zien op de Photosynth website. In het blog is al sinds september vorig jaar niks meer geschreven en de demo's die online staan zijn niet verandert.

Het wachten is nog steeds op een doe-het-zelf versie waarbij je met je eigen fotocollecties dergelijke 3D objecten kunt aanmaken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. MichaŽl de Bondt

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord