Elja Trum

Microsofts Photosynth in demoversie beschikbaar

zaterdag 26 mei 2007, 21:21 door | 6.411x gelezen | 0 reacties

In mijn artikel van gisteren noemde ik even kort Photosynth. Dit project van Microsoft verdient echter meer aandacht. Sinds een paar maanden is er namelijk een demoversie beschikbaar van het systeem. Photosynth laat je op een eenvoudige manier door duizenden foto's browsen die allemaal op dezelfde plek genomen zijn. Hierdoor kun je een locatie vanuit bijna elke richting en hoek bekijken.

Voor het bekijken van de foto's moet je wel eerst een ActiveX component installeren (of de Firefox plugin). Er zijn momenteel vijf fotocollecties beschikbaar. De nieuwste toevoeging deze maand is de collectie foto's van Gyeongbok Palace.

De techniek is vooral mooi te bewonderen wanneer je na een tijdje rustig rondkijken opnieuw vlot langs de eerder bekeken foto's scrolled. Aangezien de foto's dan reeds ingeladen zijn vlieg je langs de beelden die dan niet slechts een vage rommel zijn, maar herkenbare plaatjes. Prachtig!

Over een tijdje moet het ook mogelijk zijn je eigen fotocollecties in te laden om een object vanuit alle hoeken te bekijken. Ik kan alvast niet wachten om hiermee te experimenteren!

Gyeongbok Palace
Gyeongbok Palace

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.011 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord