Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Microsofts Photosynth in demoversie beschikbaar

zaterdag 26 mei 2007, 21:21 door | 6.860x gelezen | 0 reacties

In mijn artikel van gisteren noemde ik even kort Photosynth. Dit project van Microsoft verdient echter meer aandacht. Sinds een paar maanden is er namelijk een demoversie beschikbaar van het systeem. Photosynth laat je op een eenvoudige manier door duizenden foto's browsen die allemaal op dezelfde plek genomen zijn. Hierdoor kun je een locatie vanuit bijna elke richting en hoek bekijken.

Voor het bekijken van de foto's moet je wel eerst een ActiveX component installeren (of de Firefox plugin). Er zijn momenteel vijf fotocollecties beschikbaar. De nieuwste toevoeging deze maand is de collectie foto's van Gyeongbok Palace.

De techniek is vooral mooi te bewonderen wanneer je na een tijdje rustig rondkijken opnieuw vlot langs de eerder bekeken foto's scrolled. Aangezien de foto's dan reeds ingeladen zijn vlieg je langs de beelden die dan niet slechts een vage rommel zijn, maar herkenbare plaatjes. Prachtig!

Over een tijdje moet het ook mogelijk zijn je eigen fotocollecties in te laden om een object vanuit alle hoeken te bekijken. Ik kan alvast niet wachten om hiermee te experimenteren!

Gyeongbok Palace
Gyeongbok Palace

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord