Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Ricoh Theta m15 aangekondigd; 360 graden fotografie

dinsdag 28 oktober 2014, 16:28 door | 5.843x gelezen | 1 reactie

Ricoh heeft vandaag de Ricoh Theta m15 aangekondigd. Een nieuwe versie van de Theta die dit keer wel in Nederland verkrijgbaar schijnt te komen. Met de Theta is het eenvoudig om 360 graden foto's en video's vast te leggen in één opname.

Ricoh theta m15

De Ricoh Theta bedien je voornamelijk via je smartphone. Gemaakte foto's worden ook direct via wifi naar je smartphone doorgestuurd (dit zou nu twee maal sneller gaan dan bij het vorige model). Ook kun je instellingen van de camera aanpassen via je telefoon. Foto's kun je direct delen via Social Media en uiterarad ook via een eigen Theta website: theta360.com.

Een 360 graden video kan gemaakt worden met een maximale duur van 3 minuten. Ricoh heeft het bij het nieuwe model ook mogelijk gemaakt voor derden om applicaties te ontwikkelen voor de Theta.


De Ricoh Theta m15 moet medio november in de winkels liggen en gaat 299 euro kosten. Het lijkt me vooral een leuk speeltje voor wie op eenvoudige wijze aan de slag wilt met 360 graden fotografie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. John Statue
    Profiel John Statue schreef op dinsdag 4 november 2014 om 15:17  | reageer

    Lijkt mij heel interessant. Allen het demo filmpje laat op een véél te snelle manier alleen maar de mensen zien en véél te weinig en ook te snel wat het resultaat is. Jammer, maar ja zo gaat dat tegenwoordig als iets gepromoot wordt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord