Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Apple iPod Touch voor het tonen van foto's

woensdag 10 oktober 2007, 22:31 door | 8.112x gelezen | 1 reactie

Een collega had vandaag zijn gloednieuwe Apple iPod Touch meegenomen. Wat een ontzettend relaxed apparaatje is dat! Het touchscreen scherm in combinatie met de gelikte interface werkt werkelijk heerlijk. Uiteraard heb ik ook de hype over de iPhone meegekregen, maar nu ik er ook daadwerkelijk mee gewerkt heb kan ik niet anders dan enthousiast zijn.

Uiteraard heb ik gelijk gekeken of er geen goed excuus voor me was om ook zo'n gadget ter waarde van 400 euro aan te schaffen. Helaas kan ik zo snel geen goede reden bedenken. Goed, ik heb nog nooit zo genoten van het bekijken van foto's op een mobiel apparaat, maar daar valt de aanschaf toch niet echt mee goed te praten.

Ook kun je prima surfen op de iPod Touch, via Wifi kun je draadloos verbinding leggen en ondanks het kleine scherm kun je goed navigeren. Photofacts was bijvoorbeeld uitstekend te bekijken. Met je vingers kun je eenvoudig inzoomen op een bepaald gedeelte en met je vinger de pagina verschuiven voelt erg natuurlijk aan.

Op de iPod Touch ontbreken ook de nodige opties die het apparaatje breder inzetbaar maakt zoals een tekstverwerker (de ingevingen voor een nieuw blog artikel alvast noteren) en de mogelijkheid applicaties van derden te draaien.

Persoonlijk kan ik niet wachten totdat dergelijke interfaces standaard worden. Dat er volop aan gewerkt wordt is duidelijk. Microsoft liet ons eerder ook al Surface zien; een computer verwerkt in een tafel met soortgelijke touchscreen interface.

Toevallig in het nieuws vandaag; een Nederlandse telefoonboer verkoopt de Apple iPhone. Mij veel te prijzig, maar het is toch wel een aanlokkelijke gadget.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. laurens
    laurens schreef op donderdag 11 oktober 2007 om 00:09  | reageer

    momenteel photofacts aan het bekijken op mijn ipod touch, werkt uitstekend!
    ook is het mogelijk om met twee vingers gebruik te maken van het on-screen toetsenbord.
    kom er trouwens tijdens het tikken van dit bericht op de touch achter dat deze ook suggesties geeft!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord