Marije Weterings

Behind the Scenes; de Meelshoot

dinsdag 8 februari 2011, 08:54 door | 8.005x gelezen | 33 reacties

In navolging van het artikel Project Avedon versus Meel - De Meelshoot heb ik hierbij het beloofde achter de schermen filmpje. Het is een lange film geworden, en niet gemaakt door een professionele filmer, maar het geeft denk ik wel heel goed weer hoe de set is, welke apparatuur we hebben gebruikt en hoe de modellen het onderste uit de kan hebben gehaald qua poseertalenten.

De ingrediŽnten:
-Elinchrom RX 600 (2x), aan de zijkant, met beide een Deepocta 1m, zonder diffusieschermen, vol vermogen.
-Aan voorkant 1x een Elinchrom, ranger quadra, met een indirect softlite 1.90m.
-Een windblower, (voor fotograaf links)
-150 kilogram meel.

Ik werk zelf met een Canon 5DMarkII, met daarboven opgeschroefd een Canon 70-200 2.8 L IS USM met B+W UV Filter. Camera ingesteld op 1/125, f/8.0 bij ISO 100.


Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

33 reacties

 1. joopvisbeek
  joopvisbeek schreef op dinsdag 8 februari 2011 om 09:51

  Mooi film(pje) geworden hoor! Had em al voorbij zien komen op twitter maar blijft leuk.

  Heb de meel nog uit je camera en andere apparatuur kunnen krijgen?

  (voor workshop: 'weer'bestendige body verplicht. Of op eigen risico knipoog )

 2. Johan Snijders
  Johan Snijders schreef op dinsdag 8 februari 2011 om 10:46

  Wat een slechte backstage film. Kan niet eens zien welke camera je gebruikt en er wordt ook helemaal niets verteld over hoe een foto tot stand komt. Deze blogpost lijkt meer op een advertentie voor je workshop maar dan wel een slechte advertentie. Ik snap niet dat Photofacts dit soort slechte advertentie berichten plaatst!

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 8 februari 2011 om 11:13

  @Johan; persoonlijk vind ik het wel een aardig filmpje. Meer uitleg erbij zou inderdaad op zich wel leuk zijn, maar het geeft zo ook een aardige indruk van de setting en omstandigheden.

  Marije is vast nog wel bereid om nog wat vragen over de shoot te beantwoorden. Welke camera gebruikt wordt lijkt me daarin niet eens zo'n boeiende vraag.

  Ik vraag me bijvoorbeeld eerder af of er nog problemen waren om het meel goed in beeld te krijgen. Ik kan me voorstellen dat je even met de positie/richting en sterkte van de flits moet spelen om het meel het beste vast te kunnen leggen.

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 8 februari 2011 om 12:55

  De foto's van de meelshoot hebben een ontroerende schoonheid als attractie maar het filmpje spettert helaas niet echt. Dat kun je compenseren door wat meer van je verhaal te maken want dat is wel erg mager! Het is niet verkeerd bedoelt maar maar het komt op mij over als een advertentie voor je workshop.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.651 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.651 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.